Bordtennis / Arrangementer / Seriespill / Seriespill nyheter 2021 - 2022 / Endelig starter Stiga-Ligaen
Foto: Brage Titlestad
Foto: Brage Titlestad

Endelig starter Stiga-Ligaen

Etter mer enn 1,5 års ventetid er det klart for seriestart i Stiga-Ligaen. I sesongen 2019-2020 ble finalen avlyst, og hele 2020-2021 sesongen ble lagt på is på grunn av korona. Nå er det derimot klart for en ny runde av vår mest prestisjetunge serie, og spillere fra Fokus, Hardanger, Laksevåg og Fornebu skal i aksjon.

Det knytter seg store forventninger til sesongen. Spillerne har riktignok fått følt på hverandre i både NM og Norgescup tidligere i år, men seriespillet, der man utkjemper nervepirrende dueller for å forsvare lagets ære, har ikke blitt gjennomført. Det blir derfor svært spennende å se hvilke lag som er godt nok forberedt til å kjempe om tittelen i år serie.

Olav Haraldeids Fornebu, som har gått til innkjøp av Norges beste spiller, Borgar Haug har helt klart ambisjoner om å vinne serien. Det vil være et stort nederlag for Fornebu BTK dersom de ikke kan heve pokalen etter sluttspillfinalen 24. mai 2022. I tillegg til Haug, har Fornebu BTK spillere som Eskil Lindholm, Lars Rønneberg og Finn Vetvik i troppen. Det utgjør i praksis hele herrelandslaget og intet mindre enn gull kan derfor være godt nok.

Laksevåg BTK, som har vunnet grunnserien hvert år siden 2012, har helt klart ambisjoner om å kjempe i toppen av serien også i år. Laksevåg BTK har tidligere hatt god hjelp av toppspiller Hampus Søderlund, men da han ikke er aktuell denne sesongen kan det bli vanskelig å forsvare tittelen. I år er det Jimmy Ojakangas som blir lagets bestemann. Ojakangas, som har vært dominerende i Norge de senere årene, med unntak av NM finalen som glapp i september 2021, får selskap av bordtennispresident Christian Ibenfeldt, Wang Bing og Anders Hovden. Får Laksevåg BTK i tillegg hjelp fra en god innleid spiller i viktige kamper skal man ikke se bort fra at lagleder Hatlebaks mannskap skal gi Fornebu BTK kamp til døren. Kanskje klarer de også å ta seriemesterskapet hjem til Bergen enda en gang?

Bak Fornebu BTK og Laksevåg BTK er det jevnt. Hardanger BTK er kanskje en ørliten favoritt til tredjeplassen, men både Nidaros BTK, Eiker BTK, Jevnaker BTK og Fokus BTK kommer til å by på kamp. Årets serie er kanskje jevnere enn noen gang, og det er ingen lag som skiller seg ut som en klar nedrykkskandidat. Her skal det kjempes om hvert poeng før sluttresultatet er klart.

Helgens kamper

  • Laksevåg BTK – Hardanger BTK, lørdag 6.11 kl 13.00
  • Laksevåg BTK – Fornebu BTK, lørdag 6.11 kl 17.30
  • Laksevåg BTK – Fokus BTK, søndag 7.11 kl 10.30
  • Hardanger BTK – Fornebu BTK, søndag 7.11 kl 11.00
  • Hardanger BTK – Fokus BTK, søndag 7.11 kl 15.00

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping