Bordtennis / Arrangementer / Seriespill / Nyheter 2024-2025 / 2.divisjon avd. B: Modum storfavoritter!
Foto: NBTF
Foto: NBTF

2.divisjon avd. B: Modum storfavoritter!

Til helga er det seriestart i 2.divisjon avd. B, og det blir et gledelig gjensyn med Modum Bordtennisklubb. Denne klubben dominerte norsk bordtennis totalt i en periode, og vant samtlige seriemesterskap mellom 2006 og 2011.

Dag Frode Lobben.jpg

Dag Frode Lobben, Foto: Helge N. Olsen.

Erik Lobben styrte skuta på en veldig god måte, der både bredde og topp ble varemerker for Åmot-klubben. De har også spilt Europa-cup i bordtennis, og har utviklet spillere som Stine Haga og Joachim Sørensen. Det er flott å se at disse er tilbake i bordtennisarenaen, selv om Stine nå spiller for Klemetsrud. Henning Martinsen, Lasse Holm, Vegard Berling, Andreas Villand og Rita Andersen er andre spillere som kommer derfra. Det var også i denne klubben Dag Frode og Bjørn Erik Lobben virkelig slo gjennom. 

Modum må finne seg i å være soleklare favoritter i årets 2.divisjon, og de har i tillegg til Lobben-brødrene og Sørensen, også mangeårig landslagsspiller Istvan Moldovan i stallen, selv om han neppe spiller alle kampene.

Modum rykket opp fra 3.divisjon etter en kvalik der hele fem lag var involverte. De vant alle kampene, men Bodø BTK overrasket stort med å dra i land tre seire, og i den avgjørende kampen mot Modum vant Åmot-klubben 5-4.

Etter at Fokus før sesongstart trakk laget sitt i Stiga-ligaen, fikk man flere omkalfatringer også i 2.divisjon. Harestua endte opp i Stiga-ligaen i stedet og da Skodje trakk laget i september ble Randesund et nytt lag i 2.divisjon.

Damer Single 35 - Stine Haga, Klemetsrud IL.jpg

Stine Haga, Klemetsrud. Foto: Helge N. Olsen

De andre lagene i denne avdelinga er Tromsø, Fokus, Rana og Trondheim. Både Klemetsrud og Fokus vil på en god dag kunne presse Modum, og det er nok disse som i første omgang vil kjempe om opprykk.

Kampene i første serierunde spilles i Katfosshallen, der mange av oss har spilt mye opp gjennom tidene. Det blir ei hektisk helg med fem kamper for noen av lagene. Allerede etter første helg vil man se hvem som stikker avgårde på tabellene, og hvem som må kjempe i nedre halvdel.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping