Bordtennis / Arrangementer / NM for junior og eldre junior 2022 / Nyheter / Dommerevaluering under junior-NM
Torstein Rønningen. Foto: Brage Titlestad.
Torstein Rønningen. Foto: Brage Titlestad.

Dommerevaluering under junior-NM

Norges Bordtennisforbund har utdannet mange dommere, både regionsdommere og forbundsdommere, og en del av dommerutdanningen er jevnlige evalueringer. Våre internasjonale dommere evalueres av ITTFs URC, Umpires and Referees Committee, når internasjonale dommere har oppdrag under internasjonale stevner. Den nasjonale evalueringen foretas i nasjonale turneringer, i regi av NBTFs dommerkomité. Alle trenger faglige tilbakemeldinger for å bli bedre, også dommerne våre.

Vår eneste nasjonale evaluator i dag er Torstein Rønningen. Torstein var tidligere internasjonal dommer, International Umpire. Torstein har tidligere gjennomført evalueringer i flere norske mesterskap og under Stiga-Ligaen. Under NM i Trondheim gjennomførte Torstein evaluering av fem forbundsdommere fra Trondheim BTK. På grunn av pandemien er det lenge siden disse dommerne har dømt i nasjonale turneringer og seriespill, og Torstein registrerte god fremgang gjennom NM-helga. De fem dommerne ble evaluert, og de fikk muntlige tilbakemeldinger, både på dommerprosedyrer og faglige vurderinger.

NM i Trondheim bar preg av mange «lettdømte kamper», og spillerne viste også meget god oppførsel

Målsettingen med evalueringer er at de skal bidra til at forbundsdommerne våre ligger på et stabilt høyt nivå, og at det bordtennisfaglige vurderes så likt som mulig. For at forbundsdommerne skal beholde sin dommerstatus må de dokumentere at de innehar nødvendig dommerkompetanse. Nye dommerevalueringer vurderes fortløpende.    

Her finner nyheter fra NM for junior og eldre junior

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping