Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Tingvoll Norgesmester i herrer junior lag: En aldri så liten sensasjon!
Fra venstre: Jan Thomas Bratteng , Emanuel Bratteng ,   Ingebrigt Olai Solli-Husby, Jonas Frøseth Martin Frøseth og Roar Frøseth. Foto:  Brage Titlestad, NBTF.
Fra venstre: Jan Thomas Bratteng , Emanuel Bratteng , Ingebrigt Olai Solli-Husby, Jonas Frøseth Martin Frøseth og Roar Frøseth. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Tingvoll Norgesmester i herrer junior lag: En aldri så liten sensasjon!

Lagfinalen i herrer junior mellom Fornebu og Tingvoll ble en velspilt og spennende lagkamp, slik en finale skal være.

Fornebu hadde en noe enklere vei til finalen enn Tingvoll. I semifinalen vant de 3-0 mot B-72, mens Tingvoll måtte kjempe hele veien for en 3-2-seier mot Fokus i sin semifinale, som ble svært tett og spennende. I den lagkampen var åpningsmatchen mellom Martin Frøseth og Khai Noah Lam bordtennis på absolutt toppnivå. Martin har en god matchkvote mot Khai, men her måtte førstnevnte kjempe helt til siste slutt i avgjørende før han kunne juble for seieren.

I finalen åpnet Sebastian Flaaten for Fornebu og Jonas Frøseth for Tingvoll. Sebastian tok en 2-0-ledelse med 11-9 og 12-10, før Jonas slo tilbake og tok tredje sett, også det med knappest mulig margin. Sebastian tok fjerde med 11-4, og dermed var Fornebu i ledelsen i lagkampen.

Martin Frøseth som spilte veldig sterkt i semifinalen, vant neste kamp mot Philip Aasen med 3-1 i sett. Allerede nå kunne vi ane at dette skulle bli en svært jevnspilt lagfinale. I tredje kamp skulle Tingvolls Emanuel Bratteng ut mot Michael Farnes fra Fornebu. Her vant Farnes i strake sett og Fornebu gikk opp i ledelsen i lagfinalen 2-1.

Så var det Martin Frøseth som hadde spilt så bra hele dagen, som skulle møte Sebastian Flaaten. Her måtte Martin vinne for å holde laget inne i kampen. Martin beholdt roen og vant 3-0 mot Sebastian slik at Tingvoll også i finalen skulle ut i en femte og avgjørende kamp.

Herrer Junior Lag Vinner.jpg

Jonas Frøseth fra Tingvoll mot Philip Aasen fra Fornebu. Disse to skulle avgjøre hvem som kunne krone seg som årets Norgesmestere i herrer junior lag.

Jonas Frøseth åpnet nervøst og lå under 1-4 i første sett. Det ble spilt i et forrykende tempo, og Jonas jobbet seg inn i kampen slik at det etter hvert sto 4-4, 6-6 og 8-8. Jonas traff mer både på backhand og forehand, men Philip tok settet 11-8.

I denne lagkampen kunne vi ane at Tingvoll-guttene var litt mer sliten etter den tøffe semifinalen, som gikk til fem kamper. I andre sett lå Jonas under 7-8, da ba broren Martin om time out, noe som skulle vise seg å være veldig klokt. Plutselig ledet Jonas 9-8, men en feilserve fra han førte til like, 9-9. Deretter samlet Jonas seg og vant settet 11-9. 1-1 i sett og 2-2 i lagkampen. Vi kunne ikke fått det mer spennende denne kvelden som nå begynte å nærme seg kl. 21.30.

I tredje sett hadde Jonas ei knallsterk åpning, 6-0. Philip knappet inn og det sto 9-7 til Jonas. Vi fikk dagens lengste ballveksling der Philip forvarte seg godt på ballongen, men Jonas smashet inn settet. 2-1 til Tingvoll-spilleren.

I fjerde sett spilte Jonas fremragende bordtennis og tok en 7-5-ledelse. Philip fightet videre og det sto 7-7, til tross for veldig godt forsvarsspill av Jonas. Fornebu tok time out. Det hjalp ikke, Jonas gikk opp til 8-7 og nå var Fornebu-spilleren presset. Jonas fortsatte storspillet og fikk tre matchballer, men Philip ga seg ikke, og hentet inn ledelsen og det sto 10-10. Jonas holdt nervene under kontroll, og dro kampen i land 12-10. Tingvoll var blitt Norgesmester i herrer junior lag!

Det var naturligvis jubel blant gutta. Roar Frøseth som har drevet denne klubben lenge, var heldigvis ringside og fikk oppleve denne sterke prestasjonen.

Vi spurte han etter kampen om det var greit at vi anså dette som en aldri så liten sensasjon?

-Vi visste vi kunne vinne denne klassen, men vi var kanskje ikke favoritter. Jonas spilte veldig godt under topp 8 sist helg, og viste i dag at det gode spillet fortsatte.

Bør dere forvente en gratulasjon fra ordføreren i Tingvoll, det er tross alt ikke så ofte idrettsutøvere fra Tingvoll vinner NM-gull?

-He he, jeg tror ordføreren har så mye annet å tenke på at jeg ikke er så sikker på at vi får noen gratulasjon.

Jan Thomas Bratteng som var lagleder for Tingvoll var naturligvis også en veldig fornøyd mann.

-Vi må kunne si at taktikken fungerte optimalt. Martin satt opp laget til finalen, og det ble veldig riktig, når vi ser resultatet. Vi klarte å nullstille oss etter en tøff semifinale. Nå er vi bare lykkelige.

Alle som har spilt tøffe lagkamper selv, vet at det egentlig er mer nervepirrende å se på at lagkameratene spiller, enn å spille selv.

Martin, hvordan føltes det å se din bror spille den avgjørende kampen i NM-finalen?

-Det var utrolig nervepirrende å se Jonas spille. Som Jan Thomas sier, klarte vi å nullstille oss. Vi gikk ut og fikk litt luft etter semifinalen, og vi følte oss egentlig friske og klare for en finale vi visste ville bli jevn.

Hva sa du til han under time out´en som skulle vise seg å være så avgjørende?

-Jeg ga han klar om at han måtte tørre å spille. Han har tidligere vært litt nervøs i slike kamper.

Tingvoll-gutta fikk en perfekt start på årets NM for junior og eldre junior!

Her finnes nyheter fra junior-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping