Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Damer junior lag: Fokus BTK norgesmestere!
Fra venstre: Christine Kalvatn, Filippa Skjøld-Hinze, Elsa Sander Bornö og lagleder Silje Flaglien. Foto: Brage Titlestad, NBTF
Fra venstre: Christine Kalvatn, Filippa Skjøld-Hinze, Elsa Sander Bornö og lagleder Silje Flaglien. Foto: Brage Titlestad, NBTF

Damer junior lag: Fokus BTK norgesmestere!

Storfavoritten Fokus BTK ble norgesmester i damer junior lag. I semifinalen vant de mot Stord med 3-0. I den andre semifinalen vant Trondheim BTK 3-0 mot Harestua. Det ble dermed en finale der begge lag hadde spilt på seg betydelig selvtillit.

Fokus åpnet med seier i første finalekamp mellom Christine Kalvatn mot Birgitte Flor Wilhelmsen. Denne kampen endte 3-0, men med knappest mulig margin i andre og tredje sett.

I andre kamp sørget Trondheim BTK for orden i rekkene, da Susanne Flor Wilhelmsen vant en rysare mot Filippa Skjøld-Hinze. Susanne viste mental styrke, hun lå under 0-2 i sett, men jobbet seg inn i kampen. Karl Erik Rasmussen på Trondheims-benken var aktiv, og gjorde flere taktiske grep underveis som tydelig ga resultater, for det ble 3-2-seier til Trondheims-jenta i kampen. 1-1 i lagkampen.

I damer lag spilles det Corbillon Cup, med to singelkamper, deretter double og eventuelt to nye singelkamper. I doublekampen tok Fokus-jentene Kalvatn og Skjøld-Hinze tidlig føringen, og vant de to første settene 11-9 og 11-7. Nok en gang sørget Karl Erik Rasmussen på Trondheims-benken for taktiske justeringer, og Flor Wilhelmsen-søstrene jobbet seg nå inn i kampen med 11-9 og 11-8 i de to neste settene. Det var nå tydelig at Trondheim-spillerne hadde satt Fokus-jentene under større press enn Manglerud-klubben egentlig satte pris på, og lagleder Silje Flaglien på Fokus var svært konsentrert da hun manet jentene til maks innsats før avgjørende sett. Dette settet kunne få veldig stor betydning for hvem som skulle ta lag-gullet hjem denne fredagskvelden i Haukelandshallen.

Femte og avgjørende sett åpnet forrykende. Utrolig mye fint spill og mange rallies mellom to par som spilte svært offensiv bordtennis. Det var synd at kampen gikk samtidig som semifinalen i herrer lag mellom Tingvoll og Fokus, for denne doublekampen hadde fortjent mange flere tilskuere. Tempoet var høyt, det var mye aggresjon i spillet og jentene ga alt for å vinne. Jeg våger påstanden at det ikke har vært mange så velspilte doublekamper i damer junior tidligere.

Til slutt vant Fokus dette settet 11-6. Nå var Fokus i føringen for å ta gullmedaljen med seg fra lagklassen.

Fjerde kamp skulle spilles mellom Christine Kalvatn og Susanne Flor Wilhelmsen, der sistnevnte måtte vinne for å holde Trondheim BTK inne i kampen. Første sett gikk til Christine med 11-9. Susanne svarte med å ta andre sett med samme sifre, etter en vakker serve-finte på settballen. Dette var et sett med knalltøffe rallies, og ekstremt godt spill.

Kampen bølget fram og tilbake, med harde førsteåpninger, men også godt forsvarsspill. Christine tok tredje sett 11-5, og hadde nå et overtak i kampen. I fjerde sett åpnet Fokus-jenta med ledelse, men igjen viste trønderne at de ikke hadde tenkt å slippe taket i kampen, og det sto 8-8 i settet.

Til slutt var det Fokus som nok en gang kunne slippe jubelen løs. Christine vant settet 11-9, og dermed ble det 3-1 til Oslo-laget i denne velspilte finalen. Dette var 17. gang Fokus vant damer junior lag, noe som gjør de til den mestvinnende klubben i denne klassen med god margin.

Det var glade Fokus-jenter som ble intervjuet etter kampen:

Dere måtte jobbe for denne seieren. Flere av kampene var veldig tette. Hvordan opplevde dere lagkampen?

-Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Vi undervurderte absolutt ikke Trondheim BTK, men vi mistet litt konsentrasjon underveis, og da kom Trondheim umiddelbart inn i kampen, fortalte Fokus-jentene. Vi kjenner dem godt etter å ha spilt veldig mange kamper mot Trondheim, men de hadde tydeligvis også en klar taktikk foran kampen.

Lagleder for Fokus, Silje Flaglien, var naturligvis også godt fornøyd med spillerne sine:

-Jeg er veldig stolt over jentene. De kjempet hardt, og hentet seg mesterlig inn da Trondheim underveis begynte å presse oss. Jentene har trent og konkurrert mye før NM, Topp 8 ga mye matchtrening og seier sammenlagt til Christine Kalvatn. Filippa Skjøld-Hinze har også vunnet SM-bronse i lag nylig, så jentene er i form.

Trondheim BTK var naturligvis skuffet over gullet som glapp, men laget hadde gjort en svært god prestasjon. Lagleder Karl Erik Rasmussen uttalte etter kampen: -Fokus var favoritter. Vi kunne spille uten press, og jeg er veldig fornøyd med at våre spillere tør å spille så offensivt. Spesielt imponert er jeg over hvordan jentene klarer å jobbe seg inn i kamper de ligger under, to ganger var det 0-2 i sett, men vi kjempet tilbake og det ble avgjørende i begge kampene. Vi vil ha revansj i sluttspillet neste helg! avsluttet Rasmussen.

Det blir lite tid til feiring av lag-gullet for de hardtsatsende Fokus-jentene. I helgen skal de kjempe videre om medaljer i double, mix og singel, og neste helg er det sluttspill i Stiga-ligaen for damer. Da kan det bli en reprise på dagens lag-finale mellom Fokus og Trondheim. Kampen spilles i B-72-hallen. Både Fokus-spillerne og Norges Bordtennisforbund oppfordrer så mange som mulig om å ta turen til B-72-hallen for å se sluttspillet i Stiga-ligaen for damer 5- mai!

Her finnes nyheter fra junior-NM

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping