Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / Hoved-NM 2024 / Nyheter / Varslingsrutiner NM-veka 2024
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Varslingsrutiner NM-veka 2024

NM-veka skal være et trygt arrangement der det er enkelt å si ifra om man har opplevd brudd på idrettens retningslinjer. For å få til dette er vi sammen nødt til å være kjent med hva vi skal gjøre dersom noen varsler til oss.

Hva betyr det å varsle?  
 

Å varsle betyr å si fra eller advare om kritikkverdige eller ulovlige hendelser eller handlinger. Måtet med å varsle er å si fra til en person som kan gjøre noe med det som er skjedd, ivareta personen som eventuelt er blitt utsatt for noe kritikkverdig, og stoppe at det skjer igjen.  

Eksempler på temaer du kan si fra om er underslag av penger, trakassering fra trener, mobbing, juksing, rasistiske utrop og seksuell trakassering. Det skal være lav terskel for å si fra om brudd på idrettens regler og retningslinjer. Les mer om temaer det kan varsles om her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/tryggidrett/  

 

Hvordan varsler jeg under NM-veka?  

 
Dersom en hendelse oppstår under NM-veka skal utøvere, trenere og frivillige varsle til sitt særforbund. Særforbundet kan deretter få bistand fra NIF ved behov.  

Man varsler ved å si fra til en ansvarsperson eller leder, skriftlig, over telefonen eller ansikt til ansikt. I tillegg er det mulig å benytte seg av MittVarsel og da vil administrator i særforbundet være den som mottar varslingen. Særforbund anbefales å følge NIFs veileder for behandling av varslingssaker.  

Her er lenke til MittVarsel: https://portal.mittvarsel.no/skjema/norges-idrettsforbund/SNPZOBQpD7CUt9Er.1532  

 

Spørsmål? 

 
Ved spørsmål knyttet til varsler under NM-veka ta kontakt med Julie Karima Berg (936 86 658, juliekarima.berg@idrettsforbundet.no) og ved spørsmål om MittVarsel ta kontakt med Kristin Kvam (kristin.kvam@idrettsforbundet.no).   

Les mer om varsling i idretten her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/varsling/  

 

Her finnes nyheter fra Hoved-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping