Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / Hoved-NM 2024 / Nyheter / Kongepokal i Para Åpen single i NM på Lillehammer
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Kongepokal i Para Åpen single i NM på Lillehammer

HM Kongens Pokal er tilbake i paraklassene for første gang siden 2007. Norges Bordtennisforbund har søkt om å få tildele Kongepokal i åpen paraklasse i NM på Lillehammer i år. Dette er innvilget og det betyr at det tildeles Kongepokal i para åpen single i NM om det blir 15 deltakere. Dette er veldig positivt, og også viktig at det deles ut Kongepokal for parautøverne. Det er en endring i retningslinjene til NIF som har gjort dette mulig.

Hans Majestet Kongens Pokal, det vi ofte kaller Kongepokalen, er det gjeveste man kan vinne i norsk idrett. Pokalen har en lang historie. Den første Kongepokalen vi kjenner til, ble satt opp helt tilbake i 1879 av Kong Oscar II til Husebyrennet på ski, den direkte forløperen til Holmenkollrennene. Kongepokalen er 21 cm. høy og veier 330 gram. Den koster rundt 10 000,- å produsere, og er et spleiselag mellom Det kongelige hoff og særforbundet.

De første årene var Kongepokalen forbeholdt menn. Første gang en kvinne fikk Kongepokalen var i tennis i 1910.

I bordtennis har det vært delt ut Kongepokal i herrer single helt tilbake til William Reitan fra Heros vant NM i 1950. I dameklassen ble Kristin Hagen (Doval) den første kongepokalvinneren i 1979.

Geir Erlandsen har vunnet hele 13 kongepokaler, og Sonja Rasmussen har vunnet sju. Kravet for å tildele Kongepokal er at det er minst 15 deltakere i klassen, noe som har ført til at det to ganger ikke har blitt tildelt i dameklassen.

I parabordtennis var det tidligere egne Kongepokaler gjennom Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund. Rolf Erik Paulsen fikk Kongepokal i 1999 og Tommy Urhaug ble tildelt denne gjeve prisen i 2001, -02, -03, -05, -06 og sist i 2007.

Vi gleder oss til å følge med på kampen om kongepokalene i Lillehammer!

Invitasjonen til NM finner dere her https://bordtennis.no/arrangement/nm-2024/hoved-nm/

Her finnes nyheter fra Hoved-NM

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping