Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / Hoved-NM 2024 / Nyheter / 17 dommere i aksjon under bordtennis-NM 2024 på Lillehammer
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

17 dommere i aksjon under bordtennis-NM 2024 på Lillehammer

Norges Bordtennisforbund (NBTF) og dommerkomiteen har blant annet som mål å ha nok dommere med bordtennis kompetanse. Dommerne bor spredt i landet, og det er også noe turnover som påvirker hvor mange det er mulig å rekruttere til de forskjellige arrangementene. Derfor var det gledelig at 17 dommere/overdommere stilte opp for å dømme i NM på Lillehammer. Det var sju internasjonale dommere (inkl. overdommer/ass. overdommer), tre forbundsdommere (hvorav to fra Hamar) og sju regionsdommere på plass hele helga.

Sju regionsdommere representerte Vind IL, og seks av disse deltok på kurs i Gjøvik 29.januar i år med Erik Bergerseter som kursleder. Dermed fikk NM nok dommere med mange lokale representanter. Vind IL har også en av Norges første internasjonale dommere i sine rekker, nemlig eminente Odd Tancred Olsen.

Dette ble en god og viktig erfaring for våre ferskeste dommere. Alle viktige kamper ble ledet av en av våre internasjonale dommere.

På lørdagen ble det en forsinkelse i tidsskjemaet på en drøy 1/2 time. Denne ble hentet inn i løpet av dagen. Forøvrig er vi fornøyde med at tidsskjemaet nærmest ble overholdt.. 

Overdommer i NM var Erik Bergerseter, mens Benny Sandmo var assisterende overdommer. TD var Karl Børre Reite og sekretariatet besto av Rune Wågelsby, Liv Sæther og Tore Eig.

Dommerne tilbakemeldte at dette var et bra NM med gjennomgående god stemning, selv om det ble delt ut noen gule kort.     

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping