Bordtennis / Arrangementer / Hoved-NM 2021 / Ilka Doval hedret under Senior-NM i Bergen
Foto: Brage Titlestad
Foto: Brage Titlestad

Ilka Doval hedret under Senior-NM i Bergen

Under Senior-NM i Haukelandshallen i Bergen ble Ilka Doval hedret av Norges Bordtennisforbund. 23-åringen, som kommer fra en ekte bordtennisfamilie, der både mor Kikki, far Alain og bror Erik er profilerte bordtennismennesker, la racketen på hylla i 2020 etter en lang og innholdsrik karriere.

I Haukelandshallen, under åpningsseremonien NM-lørdagen, holdt NBTFs Ghassan Chaer takketale for Ilka, som mottok en bok med bilder fra hennes egen karriere.

Ilka vant to Kongepokaler, i 2016 og 2018, og hun var en klippe på damelandslaget vårt. Hun har vunnet en lang rekke norske mesterskap, både i NM for yngre, NM for juniorer, NM for eldre juniorer og i Hoved-NM, og hun deltok for damelandslaget i flere Europamesterskap og Verdensmesterskap. Sin unge alder til tross har Ilka satt kraftige spor etter seg. Som den første av tre norske spillere har hun vunnet en ITTF-turnering for juniorer, i Mauritius i Øst-Afrika. Ilka ble også nummer to i damedouble i en ITTF-turnering i Pyongyang, hovedstaden i Nord-Korea, der hun spilte sammen med en nord-koreansk spiller.

Ilkas første bordtennis-VM var så tidlig som i 1999. Da var hun 1 år gammel, og hele familien Doval var på VM-tur. I flere år var Ilka på tribunen med familien under store mesterskap, før hun etter hvert representerte NBTF med «Norway» på ryggen.

Nå er det utdannelsen til landskapsarkitekt som har hennes førsteprioritet. Ilka var en ener ved bordtennisbordet, og de som kjenner henne forteller at hun har tatt med seg vinnerviljen til studiene.

NBTF ønsker Ilka lykke til videre i livet!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping