Bordtennis / Nyheter / 2024 / WTT i Manchester: Borgar Haug klar for hovedrunden
Foto: WTT
Foto: WTT

WTT i Manchester: Borgar Haug klar for hovedrunden

Denne uken arrangeres det WTT Feeder i Manchester på The HSBC National Cycling Centre, en av verdens beste og raskeste sykkelvelodromer, og nasjonalt senter for det suksessfulle britiske banesykkellaget. Hallen er også sete for det britiske sykleforbundet, og er tross navnet en flerbrukshall som er veldig godt egnet til bordtennis.

De høyest rankede spillerne i stevnet er hjemmefavoritten Liam Pitchford som har en klar ambisjon om å vise seg fram for sine landsmenn, samt Anders Lind, dansken som på sitt beste presterer på et svært høyt nivå. Imidlertid skal vi se opp for evigunge Timo Boll som for kort tid siden vant WTT Star Contender i Doha, til tross for at han var nummer 182 på verdensrankingen. Seieren i Doha medførte at han klatret nesten 140 plasser til nummer 45 i verden. Borgar Haugs lagkamerat har nok store planer om å kopiere seieren fra Doha når han nå skal spille i Englands tredje største by.

 

Borgar Haug måtte gjennom kvalifiseringsrunder, der han ikke behøvde å ta ut absolutt alt for å vinne. I første kval-runde møtte han den talentfulle belgieren Laurens Devos der Borgar vant 3-1 i sett, alle hans sett endte 11-8. I andre kvalrunde måtte han ut mot sloveneren Deni Kozul, en spiller med masse rutine og som er nesten 100 plasser foran Borgar på verdensrankingen. Kozul var seedet som nummer to i kvalrunden.

 

Denne type spillere har Borgar ofte slitt mot, og han begynte kampen famlende denne gangen også. Fra andre sett var det en annen Borgar ved bordet, og nordmannen vant tre sett på rad og er dermed klar for hovedrunden. Dette er en av de beste kampene av Borgar på veldig lenge, hvis vi ser på ranking-differansen mellom spillerne. Det hjelper både på selvtilliten og for neste ranking at Borgar tar slike skalper.

 

I hovedrunden vil det bare være tøffe kamper. I første runde møter Borgar Adrien Rassenfosse, en spiller man må kunne si kjenner norsk bordtennis godt. Vinner Borgar den kampen møter han vinneren av Martin Allegro og hjemmehåpet David Mcbeath. Briten er lavest ranket i turneringen, og det er nok svært sannsynlig at det vil være Allegro Borgar må kjempe mot.

 

Borgar spiller første kamp fredag kl. 12.55. Han har allerede vist i dette stevnet at han kan hamle opp med spillere som er mye høyere ranket enn han selv.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV