Martine, du er veldig høyt oppe på Europa-rankingen. Siden du nesten utelukkende konkurrerer i utlandet, får vi ikke sett deg spille så mye her hjemme. Hvordan er bordtennisformen?
-For å være ærlig kunne formen vært litt bedre. Jeg har slitt med skader siden før NM, en betennelse i et håndledd. Jeg måtte ta tre uker pause fra bordtennis. Nå har jeg fått trent godt de siste to ukene, men må spille litt annerledes teknisk på grunn av skaden.
Hva med konkurransene du har spilt siden NM?
-Det har gått greit. Jeg sto over noen internasjonale turneringer, men jeg har fått spilt seriekamper, og det har gått bra.
Du var favoritt til en ny Kongepokal i Lillehammer, men det gikk ikke i år?
-Jeg er selvfølgelig skuffet over å ikke ha vunnet Kongepokalen dette året også, men Christine vant denne gangen, så kun gratulasjoner til henne! Jeg ser frem imot flere jevne finaler der jeg forhåpentligvis tar seieren hjem neste gang.
Ingen norsk bordtennisspiller har noen gang kvalifisert seg for OL. Hvordan vurderer du dine muligheter?
-Det er ingen tvil om at det er veldig tøft å kvalifisere seg til OL i en så stor idrett som bordtennis. Men det har alltid vært min drøm. Det er stort bare å få spille kvalifiseringen, det er det ikke mange norske spillere som har gjort, heller. Det er flere topp 30-spillere i verden som er med, og de ville trolig vært kvalifisert via rankingen. Det blir gøy å spille mot så hard motstand. Jeg har spilt jevnt med flere av dem tidligere. Man må nok være litt heldig med trekningen, men målet mitt med å spille i Sarajevo er selvfølgelig å kvalifisere meg til OL til sommeren.
I dameklassen stiller det 44 spillere. Er det noen av disse du absolutt ikke ønsker å møte?
-Det er som sagt flere sterke spillere i dette feltet, men skal jeg nevne en må det være Ni Xia Lian. Hun er 60 år, venstrehendt og spiller penneskaft med nubber. Det kunne sikkert blitt en interessant kamp, men jeg foretrekker å ikke spille mot henne.
(Lian er fra Shanghai, men flyttet til Europa i 1989. Hun ble verdensmester i mix og lag i 1983. Hun har representert Luxemburg i de fire siste olympiske lekene, og ble i Tokyo-OL den eldste olympiske bordtennisspilleren i historien, med sine 58 år den gang. Det året tok hun også en imponerende bronse i double i VM.)
OL-kvalifiseringen spilles i et helt annet format enn andre turneringer. Vil dette ha noe å si for prestasjonen?
-Ja, oppsettet er annerledes. Kommer man videre fra pulja har man flere muligheter til å kvalifisere seg. Uansett, man må vinne kampene for å komme seg til Paris.
Uavhengig av OL, hvordan er dine bordtennisplaner neste sesong?
-Jeg har lyst og ambisjoner til å satse flere sesonger, men det er også et økonomisk spørsmål. Kanskje må jeg kombinere satsingen med studier etter hvert.
Du er uansett så ung, at skulle det ikke gå i denne kvalifiseringen er det nye muligheter om fire år.
-Ja, jeg har virkelig lyst til å komme meg til OL i Los Angeles, men først vil jeg gjøre det bra i kvaliken her i Sarajevo!
Vi ønsker Martine Toftaker lykke til med OL-kvaliken som spilles i den olympiske byen Sarajevo i perioden 15.-19. mai!
I Stage 1 spilles det puljespill i tolv grupper, åtte grupper med fire spillere, og fire grupper med tre. De to beste i hver gruppe kvalifiserer seg for Stage 2. I Stage 2 er det cupspill, til de står igjen med to spillere som er kvalifisert for Paris. I Stage 3 spiller de som gikk videre fra puljene, men ikke kvalifiserte seg i Stage 2. Disse 22 spillerne spiller cup med fem runder, der de to beste også er kvalifisert til OL.
Følg med på bordtennis.no for resultater, reportasjer og intervjuer fra Sarajevo.