Bordtennis / Nyheter / 2023 / Veteran-VM i Oman
Oman sermonien.jpg

Veteran-VM i Oman

Mandag 17. januar braket det løs i Omans hovedstad, Muscat. Etter fem års ventetid takket være pandemien kunne endelig den internasjonale bordtennisfamilien møtes til et veteranmesterskap uten covid-re
Søndag begynte det med åpningsseremoni der sultanens eget trommeorkester kanskje var høydepunktet. 1600 spillere og ledere kommer fra nesten 70 land for å delta. India har den største troppen på nesten 300 spillere, mens Tyskland er nest størst med rundt 200 påmeldte. Vi er åtte spillere fra Norge, noe som er langt mindre enn i forrige VM i Las Vegas, noe som delvis har å gjøre med at dette ikke avholdes under ferietida. Litt rart er det at arrangørlandet ikke har flere deltakere enn oss, men mange av deres spillere er nok bundet opp i arrangementet.
 
Det er første gang veteran-VM spilles i Midt-Østen og derfor er nok flere arabiske spillere med på sitt første VM. Oman er et land med samme folketall som Norge. Det er den eldste uavhengige staten i den arabiske verden, og landet fører en uttalt nøytralitetspolitikk og er ikke plaget av den samme radikale islamismen og terroren som store deler av Midt-Østen sliter med.
 
Veteran-VM i bordtennis ble til gjennom et bottom up-initiativ der gamle spillere ønsket å fortsette å møte bordtennisvenner fra hele verden. Det første mesterskapet ble arrangert i Gøteborg i 1982 med 450 deltakere. Det største arrangementet ble avholdt i Alicante i 2016 med hele 4600 spillere. På Lillehammer i 1996 deltok 1950 spillere.
 
Den eldste deltakeren denne gang er 90 år og kommer fra Japan. Et godt bevis på ITTFs motto Table Tennis for all. For life. Dette er første gang ITTF selv står som offisiell arrangør, tidligere var det delegert til Swaythling Club. Dette er et signal om hvor mye Det internasjonale bordtennisforbundet satser på veteran-bordtennis nå.
 
Bordtennis.no kommer tilbake med oppdateringer fra mesterskapet. Vi håper Norge gjør det like godt som i veteran-EM i Rimini sist sommer.
VM i Oman.jpg
 
STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping