Bordtennis / Nyheter / 2023 / Tanker etter junior-NM i Bodø
Foto: Geir Antonsen
Foto: Geir Antonsen

Tanker etter junior-NM i Bodø

Jeg hadde hørt mye om Bodø bordtennisklubb som stevnearrangør fra de Norgesmesterskapene og Stiga Norgescup som har vært arrangert hos dem opp gjennom årene. Som forbundsmann gledet jeg meg derfor ekstra til å få overvære junior-NM i Bodø for vel ei uke siden.

Ane Handegård.jpg

Da jeg kom inn i hallen torsdag så jeg at klubben hadde klart å mobilisere en betydelig mengde frivillige til rigging av hallen. Rødt konkurransegulv ga en ekstra fin ramme rundt mesterskapet. Det var også tydelig at arrangementet var godt planlagt, for alle frivillige hadde klart definerte arbeidsoppgaver. Turneringsleder Espen Wiik hadde som vanlig stålkontroll på både arrangementet og sine medhjelpere.

Turneringsledere.jpg

Det var god plass i hallen og 20 bord sørget for at tidsskjemaet ble holdt hele veien. Mye av utstyret var helt nytt og ble pakket ut under riggingen. Det var derfor veldig gode fasiliteter for spillerne under NM, slik det skal være på våre nasjonale mesterskap.

Hallen med bord.jpg

I Bodø har de veldig dyr halleie, noe som er gratis i mange andre kommuner i landet. Arrangøren måtte ut med hele 51 000,- i leie for dette stevnet. Det er ikke akkurat noe man kan si styrker satsingen på inkludering av barn og unge, men Bodø BTK klarte å kompensere dette med å lande en sponsor som bidro med et sekssifret beløp til arrangementet.

Kantine.jpg

Apropos sponsorer, Bodø BTK var også de første i Norge til å skaffe bordsponsorer, hvert av de 20 bordene var sponset av en bedrift, noe som bidro med penger og varer til arrangementet, og sørget for at det til tross for halleien ble overskudd for arrangøren. Sponsingen medførte også at klubben fikk gratis matleveranser og prisene for publikum og spillere i kantina var derfor svært hyggelige. Saftige rekesmørbrød til kun 30 kroner er et eksempel.

Dommere.jpg

Underveis i stevnet er det også imponerende å se at klubben har skaffet dommere til alle bord for alle kamper. De tilreisende måtte ikke dømme, og her har klubben overgått de fleste andre arrangører av stevner i Norge. Åpningsseremonien var også fin, der samtlige klubber fikk utdelt store plakater med klubbnavn og litt historikk ble lest opp om de ulike klubbene under presentasjonen. Presentasjonen er vedlagt.

Bodø har enkel beliggenhet for bordtennisstevner. Det er 15 minutter å gå til sentrum fra Bodø Spektrum der NM ble arrangert og det tar fem minutter i taxi til flyplassen.

Bodø reklame.jpg

NBTF ønsker at Bodø BTK skal ta på seg nye nasjonale stevner de kommende sesonger og forbundet er kjent med at det etter hvert planlegges både Stiga Norgescup og senior-NM i byen. NBTF vil anbefale mange flere å ta turen til Bodø neste gang klubben arrangerer konkurranser, for det er virkelig gode arrangementer med ei flott ramme og hyggelige folk!

Sagt om junior-NM i Bodø:

Ronny Hansen, trener Sarpsborg BTK:

«Veldig bra arrangert. Gode lysforhold og bra utstyr!»

Jørn Wilhelmsen, Trondheim BTK:

«Bra arrangement. Gode spilleforhold og gode dommere. Det Norgesmesterskapet jeg har vært på med minst feil.»

Karl Erik Rasmussen, trener Trondheim BTK:

«Veldig godt arrangement, god organisering, bra hall. Ser ut som et          ordentlig NM. Lett å se at Bodø BTK har brukt mye tid på planlegging. Å ha  NM i Bodø bør gjøres flere ganger.»  

Eirik Ansnes, Trener Fokus BTK:

«Godt arrangement, god plass i hallen. Tidsskjema ble holdt.»

Kristian Magnussen, lagleder Stord BTK
«karakter 10 av 10 for stevnet.»
 

Lagpresentasjonen under åpningssermonien:

B-72: I den kommende boka om norsk bordtennishistorie presenteres de som talentfabrikken. Klubben fra Lørenskog. har skapt norgesmestere siden 1972.

Bergen PIL: Bergen paraidrettslag har eksistert siden 1987 og de har til og med en paralympisk mester i styret i klubben. De gir et veldig godt treningstilbud i bergens-området og vi er glade for at de tar turen til Bodø.

Bodø BTK: Nord-Norges eldste og største bordtennisklubb. Her har det vært spilt bordtennis siden 1929.

Fjell-Kameraterne: Fjell har drevet med bordtennis siden 50-tallet og var den første norske klubben som spilte Europa-cup i bordtennis. De har ca. 170 NM-gull og har mange spillere med landskamper i bordtennis.

Fokus BTK: Norges største klubb med over 400 NM-gull stiller med flere lag også i junior-NM i år.

Fornebu BTK: Klubben har bare fungert i knapt 15 år, men er allerede blitt en førende klubb i norsk bordtennis.

Hardanger BTK: Hardanger BTK er blant klubbene som har hatt lengst reisevei for å komme til junior-NM i Bodø. De spilte seg opp i eliteserien sesongen 2019-20 og Jan Roger Andersson har deltatt i Deaflympics og har EM-medaljer i både junior og senior for døve.

Harestua IL: Bordtennis har eksistert på Harestua siden 1979 og for denne klubben som ligger vest for Gardermoen var Stig Amundsen blant Norges beste yngre spillere for 40 år siden. I dag er det neste generasjon Amundsen, Snorre, som representerer klubben i NM.

Husøy og Foynland: I Tønsberg har det vært spilt bordtenniskonkurranser helt tilbake til 50-tallet. I 1979 satte Husøy-spilleren Jan Egil Levorsen en uslåelig rekord da han samme sesong ble norgesmester i gutter double, junior double og senior double, og det som 14-åring.

Kjelsås BTK: Kjelsås har drevet siden 1975 og spillerne trener til daglig i Bjølsenhallen i Oslo.

Kobra BTK: Kobra har vært en stormakt i norsk bordtennis med flere toppspillere som Espen Rønneberg og Kristoffer Hellerud som har medalje fra junior-EM i 2007. Klubben fortsetter å rekruttere i Kongsvinger-området og har i likhet med Bodø BTK arrangert en rekke nasjonale bordtennisstevner.

Larvik BTK: Larvik var først ute med bordtennis i Vestfold og den aller første norgesmesteren i bordtennis kom fra Larvik. Det var Armand Larsen som vant NM i 1928.

Rana BTK: Fra vår naboklubb i Nordland, rana, stiller Adrian Sletten, som også er den høyest rangerte nordlendingen på rankingen.

Sarpsborg BTK: Sarpsborg har historisk sus i bordtennissammenheng. Klubben ble stiftet allerede i 1935 og det var i Sarpsborg Norges Bordtennisforbund ble stiftet i 1946. Det er også der Tom Johansen begynte å spille bordtennis.

Snarøya BTK: Snarøya er en farmerklubb av Fornebu. Klubben har på få år blitt så stor at de har flere lag i toppen av norsk seriespill.

Sportsklubben Heros: En av de aller eldste bordtennisklubbene i Norge. Heros var i lange perioder helt suveren i norsk bordtennis og til nå har hele 77 Heros-spillere tatt NM-gull.

Stord BTK: Klubben var representert i sitt første junior-NM i 1975 og tok en imponerende bronse i herrer lag det året. Siden har de stadig vekk skapt nye toppspillere på øya i vest.

Tingvoll BTK: Denne klubben fra Nordmøre produserer landslagsspillere i fleng, og er også i år blant favorittene til å vinne delet metall i NM.

Tromsø BTK: Tromsø hadde gullvinner i herrer junior single to år på rad på begynnelsen av nitti-tallet og har flere NM-vinnere i både herre- og dameklassene. Nå er en ny generasjon klar for å kjempe for klubben.

Trondheim BTK: Trondheim BTK ble stiftet i 1969. I Trøndelag har det eksistert mange bordtennisklubber, og da trønderne første for første gang skulle reise på ei utenbys turnering, i 1978, valgte de å reise til Bodø. Vi er glade for at de er representert under junior-NM her i Bodø 45 år seinere.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping Allard Support for Better Life AB