Bordtennis / Nyheter / 2023 / Norske spillere klar for finalerunden i Oman
Gina.jpg

Norske spillere klar for finalerunden i Oman

Under veteran-EM i Rimini sist sommer, der norske spillere presterte bedre enn noen gang før i historien, var det spenning rundt om Norge også kunne oppnå det samme i VM. Allerede nå er det klart at Norge gjør sitt beste veteran-VM noensinne.
Både Gina Hundven og Pål Guttormsen har spilt seg fram til semifinalene som går av stabelen på lørdag. Begge måtte imidlertid grave dypt for å nå til finalerunden. Gina måtte gjennom en lang femsetter i kvarten mot en sveitsisk spiller, og Pål måtte gjennom fem sett både i åttedels og kvarten, mot henholdsvis en indisk spiller og sin egen doublepartner. I åttedels lå Pål under 0-2 i sett, men kjempet seg tilbake og vant de to siste settene 11-9.
 
I semifinalene møter Gina Bakre fra India, mens Pål spiller mot iraneren med det korte etternavnet Ehteshamzadehganjbakhsh. Den iranske spilleren sjokkerte i sin kvartfinale ved å slå den største favoritten og Pål må nok få ut sitt absolutte toppnivå skal det bli finale i singelklassen på han.
 
Christian Ibenfeldt gikk på et overraskende tap i strake sett mot Bunaydir fra Saudi Arabia. Astrid Larsen gikk også ut i åttedels mot japaneren Horino.
 
Kevin Johansen spilte seg til fjerde runde (kvartfinale) i consolation.
 
I morgen blir det flere muligheter for norske medaljer når doublespillet fortsetter. Pål Guttormsen og Gøran Aldvik skal ut i 16. dels på morgenen og Christian Ibenfeldt og Murat Eris spiller åttedels seinere på dagen.
 
Brit Hansen spiller også åttedels med sin indiske makker Mavani i mix. Pål spiller i samme runde i mix med sin estiske makker Thornbeck. Hun er også i semifinalen i damer single.
 
Pål har altså fortsatt muligheter til å nå semifinalen i alle tre klasser, noe som i såfall vil føre til en svært krevende finaledag både fysisk og mentalt. Det vil samtidig være enormt stort både for han og Norge om han klarer det.
 
En annen kjenning som har gjort sine saker godt i Oman er Yan Sheng Wang. Han spilte opprinnelig for Kina og seinere for det norske landslaget, der det blant annet ble en kvartfinale i VM i double sammen med Frode Grini. Han representerer nå Tyskland, der han har bodd de siste 30 år, forøvrig det tredje landet han spiller for i internasjonal sammenheng. I Oman har han ikke tapt ett sett og er i semifinalen i 60-årsklassen.
 
Nivået i VM er svært høyt. En rekke av deltakerne spiller fortsatt i øverste divisjon i de store ligaene i Europa. Det gjør de norske prestasjonene enda større.
 
STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping