Bordtennis / Nyheter / 2023 / Liten oppsummering fra Tinget
Sindre Åteigen fikk krystallvase under NBTFs tinget. Foto: NBTF
Sindre Åteigen fikk krystallvase under NBTFs tinget. Foto: NBTF

Liten oppsummering fra Tinget

Årets Ting ble avholdt forrige helg i Oslo. Plasseringen til pinsehelgen var nok ikke den aller beste for mange, men likevel stilte 45 delegater, observatører og administrasjonen opp i en travel sesongavslutning (alt for få helger å velge i).

Innledningen av undertegnede oppsummert i stikkordsform: 

-likeverd og likestilling på våre arrangement 
-mange positive rekorder: lisenser, antall kamper og deltagere i våre turneringer og seriespill 
-gode sportslige resultater (Aida, Borgar, EM junior, EM lag) 
-mer midler til klubbene og aktivitet 
-stadig flere kurstilbud og klubbesøk 
-nye klubber 
-nye anlegg (aldri hatt flere) 
-fremtidsvisjoner (Stupa, økt synlighet, digitalisering) 

I tillegg til de mer formelle diskusjonene rundt de lovpålagte oppgavene (regnskap, budsjett, årsberetning, etc.) var det satt av mer tid enn vanlig til informasjon og åpne diskusjoner/spørsmålsrunder. Tema som ble dekket: 

- Stupa: fremtidsvisjoner, økt synlighet og forenkling/digitalisering 
- Bærekraft/helse/samfunn: info om den nye sektoren og «Spill for livet» prosjektet 
-Internasjonale og nasjonale turneringer i fremtiden 
-Toppidrett: hvordan jobber vi og (økonomiske) utfordringer  

Ting middagen ble en hyggelig affære, med innlagt boklansering av Kevin Johansen og inviterte gjester som har markert vår historie. Vi har definitivt mye å glede oss over i vår nå over 75 år gamle historie, og det var også en fin anledning til å gjøre litt stas på noen av våre beste damer og menn. 

Kevin - Krystallvase.jpg

Heder og ære ble det også til allerede nevnte Kevin Johansen. Forbundets krystallvase ble utdelt for hans engasjement for norsk bordtennis. Det fikk også Sindre Åteigen for sin trenergjerning i B-72, der han blant annet har fått frem et, i norsk målestokk, imponerende damemiljø (både topp og bredde).

Claus Tjelle.jpg

Hedret ble også Claus Tjelle med forbundets minnerackert, for sitt engasjement i region Øst og det lokale seriespillet gjennom en årrekke. 

Aida.jpg

Pål Guttormsen og Aida Dahlen fikk også en liten blomster-oppmerksomhet for sine resultater i henholdsvis para-VM og veteran-VM.  

Pål Guttormsen.jpg

Tinget ble avsluttet med valg på søndag. Etter en noe spesiell opptakt der valgkomiteens innstilling ble underkjent av lovkomiteen (ikke i henhold til NIF’s lover og regler), fikk vi til slutt på plass et rekord-ungt styre. Veldig spennende og positivt, ikke minst med tanke på fremtiden. Forhåpentligvis vil vi klare å engasjere enda flere unge ledere i årene som kommer. Det trenger vi… 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping