Bordtennis / Nyheter / 2023 / Kung Fu-legenden Samuel Kwok spilte bordtennis i Norge - meget vellykket besøk hos Askim IF - Bordtennis
Foto: Privat. Samuel Kwok med en annen kampsport-legende, Chuck Norris.
Foto: Privat. Samuel Kwok med en annen kampsport-legende, Chuck Norris.

Kung Fu-legenden Samuel Kwok spilte bordtennis i Norge - meget vellykket besøk hos Askim IF - Bordtennis

Sist helg besøkte den internasjonalt berømte Kung Fu-mesteren Samuel Kwok Norge. Innenfor Kung Fu er han en av de aller største legendene, han har lært opp senere verdensmestere som f.eks. Paddy Monaghan og Quentin Chong, innenfor retningen som kalles Wing Chun. I kampsporter er det som kjent mange retninger og ulike forbund. I flere filmer der Kung Fu har vært involvert er det Wing Chung Kung Fu som har vært benyttet. Samuel Kwok har trent flere av disse skuespillerne.

Kung Fu er som kjent en kinesisk kampsport, i motsetning til Taekwondo som er koreansk og de aller fleste andre kampsporter er japanske. Selv om Kung Fu og bordtennis er ulike på mange hold er det flere som driver med begge deler, da Kung Fu også har fokus på helse og motorikk og koordinasjon er sentral for utøvelsen. Allen Chuinn, en annen Kung Fu-mester har til og med utgitt ei bok om hvordan teknikk og filosofi i Kung Fu kan bidra til å gjøre deg til en bedre bordtennisspiller («Kung Fu Table Tennis» by Allen J. Chinn).

blobid36.png

Master Samuel Kwok er også en Kung Fu-mester som elsker bordtennis og da hans agent skulle organisere hans besøk i Norge, der han skulle holde et eksklusivt Wing Chun Kung Fu seminar  i Oslo lørdag 11.november, stilte mesteren det nærmest som et krav at det måtte legges til rette for at han skulle få spille bordtennis under besøket.

Kristian Aartun, som organiserte besøket kontaktet da Jonny Ternlind som formidlet ønsket i bordtennismiljøet. - Det var naturlig at det ble i Askim, kan Ternlind fortelle, da det viste seg at Kristian (Aartun) sin far, Ole Christian bor der, og skulle delta på besøket og aktiviteten. - Tusen takk til Claus (Tjelle) og hans klubbkompiser, som tente på ideen og fikk dette i stand på kort tid, og på selveste farsdagen søndag 12.november, avslutter Ternlind.

blobid37.png

Foto: Kristian Aartun. Master Kwok satte stor pris på å få spille bordtennis under sitt besøk i Norge. Her sammen med Ole Christian Aartun.

Master Kwok ble invitert til Askim og fikk spille bordtennis med gjengen i klubben der. Hva synes du om besøket av legenden Samuel Kwok, Claus?

- Takk til Kristian Aartun og Jonny Ternlind som gjorde det mulig å få treffe denne legenden i Kung Fu! Det var et svært hyggelig besøk. Når vi senere på dagen i tillegg slo Rakkestad i tidenes første lagkamp oss imellom, ble dagen komplett for oss i Askim IF - Bordtennis, sier Claus Tjelle.

blobid38.png

Foto: Kristian Aartun. Det ble spilt lagkamp mellom Askim IF - Bordtennis og Rakkestad RK - Bordtennis samme dag som Kwok besøkte Askim.

Fra venstre: Simen Bratlie, Jens Erik Arnesen, Bjørn Syvertsen, Bjørn Arne Eikrem, Claus Tjelle, Michael Niewiadomski, Kenneth Veiby og Konrad Kaminski

blobid39.png

Foto: Kristian Aartun. Fra venstre: Konrad Kaminski, Bård Rasmussen, Candy Pang, Ulrik Mortensen, Ole Kristian Aartun, Kenneth Veiby, Samuel Kwok, Bjørn Syvertsen, Michal Niewiadomski, Jens Erik Arnesen, Matthias Hartung, Bjørn Arne Eikrem, Simen Bratlie, Claus Tjelle, Christophe Dugas, Yannis Dugas, Ulrik Haugstad, Erik Haugstad.

Master Kwok likte bordtennisøkten han fikk sammen med spillerne i Askim IF - Bordtennis og Rakkestad RK - Bordtennis. Det er ikke ofte så store legender besøker en norsk bordtennisklubb. Selv om Kwok er blitt 75 år gammel, var han i usedvanlig god form, og både Kung Fu og bordtennis har nok hjulpet han i så måte. Kristian Aartun er veldig takknemlig for at besøket og aktiviteten ble så vellykket. - Jeg sier tusen takk til Askim IF - Bordtennis.

blobid40.png

Foto: Candy Pang. Bilde av Kristian Aartun og Samuel Kwok

blobid41.png

Foto: Kristian Aartun. Bilde av to meget fornøyde herrer; Claus Tjelle og Samuel Kwok.

Kwok var veldig fornøyd med å få spille bordtennis i Askim. Han reiser fortsatt mye for å undervise i Kung Fu, og forsøker alltid å få kombinert det med å spille bordtennis. Kristian Aartun avslutter med å fortelle at;   - Jeg syntes besøket var meget bra. Master Samuel Kwok hadde sett frem til besøke Askim IF - Bordtennis. Og det var flott få oppleve den gode atmosfæren i klubben. Håper klubben får sterk medlemsvekst og mange flere internasjonale besøk.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping