Bordtennis / Nyheter / 2023 / Israelere deltar i veteran-EM i bordtennis
Foto: Brage Titlestad. NBTF
Foto: Brage Titlestad. NBTF

Israelere deltar i veteran-EM i bordtennis

Flertallet av spillerne i veteran-EM i Sandefjord har reist fra utlandet, noen lenger enn andre. Deltakerne som har reist lengst, er imidlertid våre israelske venner fra det sørligste medlemslandet i ETTU. 20 spillere fra Israel deltar i Sandefjord.

Avstanden fra hovedstaden Jerusalem til Sandefjord er rundt 5 000 kilometer.

Det jødiske bidraget til bordtennis er enormt. Den første presidenten i Det internasjonale bordtennisforbundet, grunnleggeren av ITTF, var jødisk-Ivor Montagu. Det samme var de fleste av de beste spillerne i verden fra 1920-tallet til 60-tallet. Slike som Viktor BARNA, Alojzy EHRLICH, Richard BERGMANN, Ruth AARONS og Angelica ROZEANU var alle jødiske, og dominerte fullstendig internasjonal bordtennis i så mange år, og vant gullmedaljer om og om igjen.

Ping Pong-diplomatiet som gjorde diplomatiske forbindelser mellom USA og Kina mulig, var en viktig figur den amerikanske bordtennisspilleren Glenn COWAN, som også var jødisk.

Da staten Israel ble grunnlagt i 1948, bestemte den israelske regjeringen at en av de fire idrettene de ønsket å fremme var bordtennis på grunn av sin mangel på aggressivitet.

De israelske deltakerne i veteran-EM i Sandefjord storkoste seg og vi gleder oss til å møte spillerne fra det sørligste bordtennisforbundet i European Table Tennis Union til neste mesterskap.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping