Bordtennis / Nyheter / 2023 / Herbert Neubauer: Diplomat, doktor og utvikler
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Herbert Neubauer: Diplomat, doktor og utvikler

For mange bordtennisspillere, er dr. Neubauer synonym med vanskelige nubber som vi hatet å spille mot da vi var unge, men som mange av oss endte opp med å bruke da vi ble eldre. Neubauer. Neubauer har mye interessant å fortelle.

For Neubauer vekker det gode minner å delta på veteran-EM i Sandefjord. Da Norge arrangerte veteran-VM i OL-byen Lillehammer, vant NEUBAUER 50-59 single, og slo blant andre verdensberømte Dragutin ŠURBEK. Åtte år senere ble han verdensmester igjen, denne gangen i Yokohama og i single 60-64 år.

Før alt dette fikk Mr. Neubauer sin doktorgrad. i økonomi og han jobbet som diplomat for Tyskland i flere land, som Sveits, Frankrike, Belgia og Storbritannia. Diplomati er noe vi kjenner til i bordtennis, med den viktige rollen sporten vår har spilt i flere situasjoner, som apartheid i Sør-Afrika, forholdet mellom Kina og USA og i Nord- og Sør-Korea.

Etter nesten to tiår i diplomatiet ønsket Mr. NEUBAUER å tilbringe mer tid på sin store lidenskap, bordtennis, og han startet sitt selskap dr. Neubauer tidlig på 2000-tallet. Å utvikle bordtennisgummi fra bunnen av er en svært tidkrevende prosess med mye testing. Mr. NEUBAUER kan ikke si mye om hvordan det gjøres, fordi det er en forretningshemmelighet, men det er ingen tvil om at det tar mange timer om dagen ved bordtennisbordet for å finne ut hvordan prototyper fungerer i praksis.

Selskapet hans leverer nå til over 80 land rundt om i verden, og det er ikke mange bordtennisspillere som ikke kjenner til produktene deres, enten har brukt det eller møtt spillere som bruker det.

I tillegg til å utvikle bordtennisprodukter, hvor sønnen tar en stadig viktigere rolle i driften av selskapet, har NEUBAUER en ambisjon om at europeisk bordtennis skal ta igjen Kina og Asia. Han hevder at europeiske trenere har forbedret seg mye de siste årene, og at unge europeiske spillere som Lebrun-brødrene tar store sprang som kan jevne ut den kinesiske fordelen. Å starte tidlig er viktig. Barn bør begynne å leke med en racket fra de er to år gamle, avslutter den sympatiske tyskeren som lever av og for bordtennis.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping