Petra.png

World Table Tennis Day 23. April 2023

"Tenk bærekraftig, handle nå," er tema for verdens bordtennisdag 2023 ITTF Foundation kunngjorde i dag at World Table Tennis Day 2023 vil bringe bordtennissamfunnet sammen i en forpliktelse til og feiring av bærekraft, under slagordet "Think sustainably, act now".

ITTF Foundation kunngjør også 23. april som ny dato hedre sportens lange historie. Tidligere ble datoen holdt 6. april for å falle sammen med den internasjonale idrettsdagen for utvikling og fred.

 

Verdens bordtennisdag er når bordtennissamfunnet feirer sporten, så vel som universaliteten og den sosiale inkluderingen den representerer. Det er en dag som fanger gleden ved å spille bordtennis for moro skyld, bringe folk sammen, fokusere mindre på konkurranse, mer på deltakelse og nytelse, samtidig som den viser hvordan bordtennis er en kraft for det gode i verden.

Petra.png

"Da jeg ble valgt til å lede ITTF, lovet jeg å gjøre bærekraft til en sentral del av mitt mandat," sa Petra Sörling, ITTF-president om årets tema. «Vårt forbund fører tilsyn med en global idrett, så det er veldig viktig at vi leder an i å være forvaltere for å styre fotavtrykket vårt for å drive endring i verden. Årets verdens bordtennisdag vil bygge på at ITTF signerer FNs Sports for Climate Action Framework og fortsetter kampen mot klimaendringer.»

Programmering for World Table Tennis Day 2023 vil snart være tilgjengelig på ITTF Foundation-nettstedet, sammen med oppfordringer til arrangører for arrangementet.

Temaet for World Table Tennis ble annonsert under ITTF-toppmøtet i Amman, Jordan under en sesjon om bærekraft og føderasjonens fremtid. Diskusjoner på ITTF-toppmøtet har inkludert hele bordtennisfamiliesamlingen for første gang på over to år.

NBTF var representert med president Christian Ibenfeldt og Øivind Eriksen representert Swaythling Club International i Amman.

NBTF oppfordrer alle klubber og andre medlemmer av bordtennisfamilien til å delta med sine egne bærekraftige prosjekter for å sikre at Verdens bordtennisdag 2023 blir en suksess.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV