Foto: Ghassan Chaer
Foto: Ghassan Chaer

STYREMØTE 1 , 2022

Her kommer en liten oppsummering av siste styremøte.

I skrivende stund er vi på vei ut av alle restriksjonene som har preget oss de siste 2 årene, men når invitasjonene til årets hoved-NM skulle ut hadde vi ikke noe håndfast på at det skulle skje. Vi gikk derfor for et nedskalert NM i Bergen, der vi bl.a kutter B-klassene (som vil bli arrangert senere) og tar kun med 8 lag i lagkonkurransene (reglementet sier max 16, som jo har vært normen). Som de fleste kanskje har fått med seg blir årets NM også spesielt av andre grunner: Det er en del av NM-uken som samler flere andre idretter. De fleste har gjort som oss: nedskalert (2 særforbund har til og med avlyst).  

Vi tror uansett dette blir en flott anledning til å vise frem sporten vår. Fredagens lagkonkurranse får 2 timers direktesending på NRK (lagfinalene), og det vil bli reportasjer fra klassene som spilles lørdag og søndag i tillegg. Vi satser derfor på en litt mindre konkurranse-arena (8 bord) for bl.a å gjøre det litt mer oversiktlig for det litt mer «utrente» publikum, og bedre spilleforhold for våre beste.  

Vi ønsker også å videreføre støtten til klubbene våre – det er nå mulig å søke på (post 3) midler til prosjekter i egen klubb for å øke medlemsmassen. Vi vil denne gang gå for større beløp til færre prosjekt (i motsetning til sist der alle fikk litt).  

Oppe på dagsplanen var også litt diskusjon og informasjon rundt prosedyrene rundt oppnevning av TD/overdommer til stevnene våre. Vi ble presentert kriteriene for dette og videreformidlet våre ønsker til dommerkomiteen. 

Mandatene til sektorene ble også tatt opp, og spesielt den nye sektoren Bærekraft, samfunn og helse, ble viet en del tid. Dette er et ganske omfattende område der vi må gjøre klare prioriteringer.  

NBTF står for enda et NM-arrangement i år: veteran-NM på OCC. Valget av sted ble i sin tid tatt for at våre medlemmer skal få bli bedre kjent med stedet vi skal arrangere veteran-EM i 2023. Nå som restriksjonene er hevet satser vi på stor deltagelse, og vi håper å få mer enn bare den vanlige «menigheten» også: Vi lanserer en debutantklasse for spillere som gjerne trener i klubber eller andre steder, men som aldri har vært med på stevner tidligere. Så har du noen kjente som mener de har et skjult talent for bordtennis, men ikke har fått vist det frem; her er sjansen!  

Noen andre med et vist talent vil vise seg frem i Oslo i juli: Waldner Cup er bekreftet til Operaen, og billetter vil bli lagt ut i midten av mars (om alt går som planlagt). På verdenslaget er Boll, Ovtcharov, Harimoto, Calderano, Ito, Ishikawa og Dahlen klare (fortsatt 2 herrer, 4 damer og 3 para-spillere til som skal på plass i løpet av våren). Kina kommer med sine beste spillere… 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV