Foto: WTT World table tennis
Foto: WTT World table tennis

WTT star contender i Tunisia

Khai Noah Lam og coach Gundars Rusis har i helgen vært i Tunisia der Khai har spilt singel og double i WTT youth star. Det er kun 30 kvalifiserte spillere til turneringen og det er høyt nivå. Khai endte med en fantastisk 2. plass i double og 8-del i singel. Her kan du lese rapporten fra Khai og Gundars om hvordan reisen ikke gikk som planlagt, og det ble en tøffere helg enn vanlig - som likevel endte med gode resultater.

Planen var å reise tidlig for å komme Tunisia midt på dagen, dagen før turneringsstart. Det er viktig, alle må teste seg, bli kjent med omgivelsene, rekke en bra trening, hilse på/snakke litt med sine venner/konkurrenter, spise, planlegge neste dag, forberede seg til kampene og å legge seg tidlig for å få nok søvn siden dagen starter kl 6 på morgenen.

Det ble dessverre ikke slik...

Vi møtes på Gardermoen kl 5.00, dvs at Khai sto opp kl 4 eller enda tidligere. Alt gikk bra frem til vi satt på flyet og vi hører at "boarding compleated". Istedenfor å ta det av fikk vi informasjon fra piloten at det er underkjølt regn på rullebanen og det kan ta en stund til vi får lov å starte å rulle. Til slutt ble det 2,5 timer. Vi tok av fra Gardermoen omtrent på det samme tid som vårt neste fly fra Frankfurt til Tunis.

Lufthansa jobbet bra og vi får informasjon at alt er i orden men vi må reise til Istanbul først. Det er ikke akkurat den korteste flyturen og den bringer oss ikke noe nærmere målet heller. Så etter 5 timer på flyplassen i Istanbul hvor Khai brukte tiden godt - kjørte fys og gjorde videoanalyse på sine motstandere i pulja var vi klare til vårt siste fly den dagen - til Tunis.  Vi landet litt over midnatt. Alle måtte teste seg på flyplassen og det er stort kaos selv om alt skjer ganske effektivt. Etter alle kontroll og sjekk ble vi kjørt til hotellet og testet igjen. Klokka viser litt over 2 på natta (mer enn 12 timer senere enn vi egentlig skulle kommet fram).

Khai var klar å starte turneringsdagen kl. 6 etter drøye 4 timer med søvn. Hallen ligger 40 min unna hotellet altså ingen mulighet for å sove litt på dagen. Selve turneringen gikk veldig bra og ga oss ny informasjon om hvor Khai ligger i forhold til de absolutt beste og hva skal til for ta neste steg.

På morgenen/formiddagen slår han kontrollert i tre strake sett både Muhamed Aziz Jendoubinr (Tunisia) og nr 8 i verden Petr Hodina (Østerrike). Khai rekker å sove i tre kvarter etter lunsjen men taper i gruppefinalen mot Adam Cseri (Ungarn nr 48 i verden) med 1-3 i en veldig jevn kamp. Khai kvalifiserer seg til sluttspillet som toer.

På kvelden spiller Khai to double kamper sammen med russiske Serafim Orlov. Gutta starter litt ujevnt mot et Tunisisk par men vinner 3:1 til slutt. De vinner også 1/4 finale, denne gangen mot 3-0 mot Østerrike. Vi ser at samarbeidet fungerer bedre og bedre og har stor tro å gi bra kamp mot sterke ungarske par Cseri/Lei i semi.  Den gode nyheten er at det er på søndag og Khai får sove 7-8 timer siden kl. er allerede 21 og vi må tilbake på hotellet, spise middag og gjøre videoanalyse på verdensener Alan Kurmangalyev (KAZ) som Khai møter i 1/8 finale på morgenen.

Søndagen starter bra, Khai er trøtt men kommer fort i gang. Bra oppvarming og innslagning med Samuel Apras (SVK nr 9 i verden som vant turneringentil slutt) og Khai er klar til å utfordre nr 1 i verden. Khai vinner første sett men Alan kommer mer og mer inn i kampen og viser hvorfor han er nr 1. Bra kamp av Khai men vi innrømmer at motstander er mer stabil og bedre i dag. (1-3 i sett). Vinner man ikke pulja klager man ikke på trekning men gjør så godt man kan i stedet. Så ble 9. plass denne gangen.

Etter lunsjen spiller Khai og Serafim en fantastisk semi og vinner i strake sett dermed sikrer de seg finaleplass! Finalen var veldig jevn men Abiodun (POR) og Coton (FRA) var litt bedre og vant med 3-1. Fantastisk erfaring for Khai på sin første Youth Star Contender.

Star Contender er den sterkeste og mest prestisjefylte turneringen i Ungdoms-touren hvor det deles ut mest rankingpoeng og bare 30 beste som melder seg på får plassen. Som regel deltar de fleste av de beste spillerne. Vi kan bare nevne at det deltok 6 spillere av top 10 på verdensrankingen. Khai er nr 26.

Oppsummering er gjort og vi er på vei hjem. Flyet går 02.40 på natten så ingen seng i natt heller. Hvile/sovedag for Khai på mandag og på tirsdag er han tilbake i hallen for å forberede seg til Yoth Contender i SPA (Belgia) om en uke!

Selv sier Khai at det var veldig gøy å kvalifisere seg til en star contender. Det var en mer profesjonell turnering enn contender-turneringene han har vært med på før. Han er veldig førnøyd med doublespillet. I tillegg sier Khai at han kom opp på et høyt nivå i alle kampene han spilte, og at han gjennomførte bra tross lite søvn. I eget spill er han mest fornøyd med serve og returspillet.

Vi gratulerer Khai med gode prestasjoner! 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV