Foto: Brage Titlestad
Foto: Brage Titlestad

Laksevåg og Fornebu befester sine posisjoner i tabelltoppen

Helgen 19. – 20. februar ble det spilt 9 kamper i Stiga-Ligaen. Laksevåg, Hardanger og Nidaros målte krefter i Bergen og Norheimsund, mens Jevnaker, Eiker, Fokus og Fornebu kjempet i Hokksund og på Fornebu.

Selv om det ble spilt færre kamper denne seriehelgen enn den forrige, var det fortsatt store mengder kvalitetsbordtennis å bevitne for publikum som tok turen til hallen, eller valgte å følge streamingen hjemmefra. Det er gledelig å se at mange av kampene blir streamet. Det er et viktig grep for å nå ut til flere, selv om det beste selvfølgelig er å oppleve spenningen i hallen. Uansett om man var i hallen eller så bordtennis fra stua, var man vitne til vel så mye spenning som om man hadde sett på vinter OL i Kina.

Resultatmessig var det ingen lag som utmerket seg i vesentlig positiv eller negativ retning. Laksevåg og Fornebu har fortsatt en klar ledelse i årets serie, og Jevnaker og Eiker kjemper om å unngå 7. plassen, som i år gir kvalifisering mot 2. plassen i 1. divisjon. Samtidig skal det sies at Jevnaker gjorde et sprang fra 0 til 3 poeng, mye takket være forsterkningen Anders Eriksson som kun tapte 1. singelkamp. Kanskje Olofs menn er på vei oppover mot sikker plass på tabellen?Jevnaker.jpg

Fornebu, som ikke tapte en eneste enkeltkamp forrige serierunde, følte seg nok ikke like trygge denne runden. Borgar Haug, regjerende norgesmester og nr 1 på norgesrankingen, kom fra Halmstad for å forsterke Fornebulaget, kanskje spesielt med tanke på møtet mot Fokus BTK som har hatt mange gode resultater gjennom sesongen. Borgar og resten av Fornebu hadde derimot liten grunn til å være bekymret, og Olav Haraldseids gutter kunne innkassere en relativt sikker 6-0 seier.

Fornebu -Borgar.jpg

Det var også spenning knyttet til kampen om den siste sluttspillplassen. Nidaros og Hardanger er nesten helt jevne. Faktisk er lagene så jevne at de tre best rangerte spillerne på hvert lag har nøyaktig samme totale rankingsum! Jevnere enn det kan det knapt bli, noe som også gjenspeilte seg i lagkampen. 3-1 til Nidaros før double ble til 3-3 etter double. Deretter var det 4-4 før de to siste kampene, og 5-5 etter at siste ball ble spilt. Et rettferdig resultat må man kunne si, og Nidaros ligger med det fortsatt 1 poeng foran Hardanger.

Nidaros.jpg

Laksevåg hadde derimot ikke store problemer mot hverken Nidaros eller Hardanger. Det kan riktignok hende de var litt småsvette da det sto 2-2 mot Nidaros etter de fire første kampene, men Laksevåg har et uunnværlig våpen med seg i åretes serie. Våpenet heter Jimmy Ojakangas og er seriens beste spiller. 13-0 i kvote på førstebordet er ingen andre er i nærheten av. Med en god doublekvote i tillegg sier det seg selv av denne stabiliteten er uunnværlig for Laksevåg.

Siste seriehelg går av stabelen om ca 1 måned. Da skal alle lagene spille sine 4 siste kamper, og grunnspillet skal avgjøres. Hvem skal spille sluttspill, og hvem må ut i kvalifisering for å beholde plassen? Det blir spennende å se hvem som klarer å legge ned den ekstra treningsinnsatsen som kreves. Ryktene sier at Nidaros har planlagt en ekstra trening i uken for å sikre sluttspillplassen. Vil det holde, eller er det andre som vil øke treningsmengden enda mer?

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping