Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad
Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad

Spennende semifinaler i Stiga-Ligaen

Bordtennissesongen nærmer seg ferdigspilt. Noen har kanskje allerede lagt racketen i etuiet og startet forberedelsene til sommerferie med sol, varme og avslapping. Andre igjen har brukt den siste tiden på å perfeksjonere fotarbeid, serve og retur for å kunne gi eget lag et så godt utgangspunkt som mulig før årets semifinaler i eliteserien går av stabelen. Laksevåg, Fokus, Nidaros og Fornebu er i sistnevnte kategori, og skal måle krefter mot hverandre førstkommende onsdag.

Nidaros og Fornebu møtes til dyst i Fornebuhallen 4. mai kl 18.00. Etter at Fornebu har dratt i land tre av tre oppgjør lagene imellom denne sesongen, er det Fornebu som har favorittstempelet i semifinalen. Fornebus Borgar Haug har hatt en god utvikling gjennom sesongen, og vant nylig den svenske eliteserien sammen med sitt lag Halmstad. En stor prestasjon, og det vil være oppsiktsvekkende om Fornebu har andre ambisjoner enn seier i semifinalen. Kampen skal allikevel spilles, og selv om Fornebu har høyere rangerte spillere i alle posisjoner, er ballen rund og alt kan skje. Nidaros har kjempet seg til gode resultater tidligere i sesongen, og med videoanalyse av motstanderlaget og Ma Long-studie i forkant av kampen, kommer guttene til å gjøre det de kan for å bite fra seg.

Det ryktes også at Olav Haraldseid fra Fornebu har lagt ned en ekstra innsats for å sikre et godt arrangement, så her blir det valuta for investert tid for de fremmøtte tilskuerne. De som er forhindret fra å møte fysisk kan se live-sending på www.direktesport.no.

I Bergen, nærmere bestemt Olsvikhallen kl 16.30, er det Laksevåg og Fokus som skal måle krefter. Mangeårige seriemestere Laksevåg har nok ambisjoner om å ta seieren hjem til Bergen også i år. Rutinerte Ibenfeldt og Ojakangas, i kombinasjon med svensk pågangsmot hos Daniel Lindsö og Casper Strindheim, bør være et godt nok lag til å sette en stopper for Fokus sin drøm om seriefinale. Å avskrive Fokus kan derimot være farlig. Med en gjennomsnittsalder vesentlig lavere enn alle andre lag, skal det ikke stå på viljen og energinivået, og det bør være hevet over enhver tvil at Fokus har spillere som er gode nok til å bite solid ifra seg.

Kampen kan også beskues digitalt. Se www.laksevagbtk.no for mer informasjon.

Hvem som går seirene ut av semifinaleoppgjørene gjenstår å se. Det som er sikkert, er at det blir gode og intense kamper. Klarer utenlandsproff Haug og seriens beste spiller Ojakangas å føre sine lag frem til seier, eller blir utfordrerne for gode? Onsdag kveld får vi et svar!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV