Jan Roger Andersson
Jan Roger Andersson

Jan Roger Andersson utslått i Deaflympics

Jan Roger Andersson ble treer i sin pulje i tirsdagens puljespill, og han er dermed utslått av Deaflympics 2022. Det ble tap mot en sør-koreaner og en spiller fra Taipei i Jan Rogers femmerpulje, og kampene mot de to vanskeligste konkurrentene endte begge med 0-3. I de to andre kampene, mot en franskmann og en spiller fra India, ble det greie seire. Trener Roger, som også feirer 50-årsjubileum i Brasil, fortalte at de to asiatene var nye spillere i Deaflympics-sammenheng. Begge holdt høy klasse, og sør-koreaneren vant gull i herredouble og sølv i mixed-double i Brasil i dagene før singlespillet. Sør-koreaneren var useedet, men hans nivå tyder på at han har kapasitet til å spille jevnt mot favoritten Thomas Keineth, den tyske sølvvinneren fra Deaflympics 2017.

Roger fortalte om vanskelige spilleforhold under Deaflympics. Bordene var ikke godkjent av ITTF, og høy fuktighet i konkurransehallen gjorde spilleforholdene krevende, ikke minst for loop-spillere. Halvannen times transport fra hotellet til konkurransehallen var også uvant for mange. Som ved tidligere mesterskap ble trekningen gjort manuelt, nærmest på «steinaldernivå»!   

Neste års VM går i Taipei 8. – 20. juli. Jan Roger satser videre fremover, og Taipei-VM 2023 blir hans neste store internasjonale mål.

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell