Foto: Brage Titlestad
Foto: Brage Titlestad

Hvem vinner grunnserien?

Førstkommende helg, 19. og 20. mars avgjøres grunnserien i Stiga Ligaen. Hvem vinner serien og får hjemmebane i en eventuell finale? Hvem kaprer de 4 sluttspillplassene? Hvem må bite i det sure eplet og spille kvalifisering for å unngå nedrykk til 1. divisjon? Bordet er dekket og gjestene er sultne. Ullern flerbrukshall er rigget for et durabelig oppgjør mellom Norges 7 beste bordtennislag.

Før de 4 siste seriekampene spilles, er det Fornebu som leder med 16 poeng. Ledelsen er derimot minimal, og Laksevåg kan snappe førsteplassen med en seier i grunnseriefinalen som spilles søndag kl 13. Her skulle man tro at begge lag sender sine beste spillere for å kapre førsteplassen i serien.

Jevnaker.jpg

Jevnaker har 3 poeng og ligger nest sist på tabellen.

Mye spenning knytter seg også til kampen om å beholde plassen i Stiga Ligaen. Eiker, som har 2 poeng, ligger sist, mens Jevnaker, som har 3 poeng, ligger nest sist. Spørsmålet er om Jan Sandbergs Eiker klarer å ta flere poeng enn Olof Götestams Jevnaker. Dersom Jevnaker stiller med samme lag som sist, bestående av blant annet stjernespiller Anders Eriksson, kan det bli vanskelig. Eiker skal derimot ikke avskrives, og det er ikke avgjort før siste ball er spilt.

Nidaros.jpg

Den siste sluttspillplassen ser ut til å stå mellom Nidaros og Hardanger.

Den siste sluttspillplassen ser ut til å stå mellom Nidaros og Hardanger. Nidaros har ett poengs ledelse, så her er alt åpent. Sist oppgjør lagene imellom tok 3,5 timer og endte 5-5. Det blir spennende å se om helgens første kamp lørdag kl 11.00 blir et like jevnt oppgjør. Den blir i alle fall svært avgjørende for hvem som kommer til sluttspill. Kanskje øyner også Jevnaker og Eiker et håp om sluttspill?

Fransson.jpg

Tilskuerne som møter opp i Ullern flerbrukshall har med andre ord mange spennende kamper å se frem til. Har du enda ikke vært fysisk til stede og sett på årets eliteserie, er dette definitivt en helg som bør avsettes for nettopp det formålet!

Her finner du nyheter fra seriespill

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping