Alexander Klerck Fransson, Fokus BTK slo Laksevågs ener, Jimmy Ojakangas ! Foto: Brage Titlestad
Alexander Klerck Fransson, Fokus BTK slo Laksevågs ener, Jimmy Ojakangas ! Foto: Brage Titlestad

Halvspilt serie

Det ble relativt små endringer på tabellen etter helgens serierunde. Fornebu befestet sin plass på tabelltoppen, mens Laksevåg, Fokus og B-72 ligger på de påfølgende plassene. Snarøya gikk forbi Hardanger, som nå ligger helt sist, men det er fortsatt et godt stykke opp til en trygg plassering.

Spennende oppgjør i vest

I Bergen og Hardanger møttes Laksevåg, Hardanger, B-72 og Fokus til dyst. Laksevåg, Fokus og B-72 lå på henholdsvis andre, tredje og fjerdeplass før helgens kamper, og dette ble også resultatet etter helgen.
Laksevåg startet med en oppskriftsmessig seier mot B-72; 6-1. Selv om B-72 har hatt en god start på serien, er det fortsatt et stykke opp til de beste lagene. Fokus derimot, er nærmere toppen, og viste dette med et uavgjortresultat mot Laksevåg. Fokus har forsterket laget med to japanere som sannsynligvis kommer til å bite godt fra seg. Når Alexander Klerck Fransson i tillegg slo Laksevågs ener, Jimmy Ojakangas, lå alt til rette for et uavgjortresultat mot Laksevåg. Et imponerende resultat av Fokus!

Hardanger fikk en svært tung helg. Fasit etter tre kamper ble 3 tap og 1-18 i kampkvote. Lagets eneste seier sto Roger Andersson for da han slo Jonas Flåøien. Tapet av Thomas Låte har vært tungt, og Hardanger har ikke klart å erstatte ham på en god måte. Det er 4 poeng opp til Jevnaker på fast plass, og noe må gjøres for at ikke resten av sesongen skal bli en kamp om å unngå direkte nedrykk for Hardanger.

Forventede utfall på Østlandet

Etter en marathonhelg sist serierunde, hadde Fornebu kun én kamp denne runden. Nidaros sto for tur, og selv uten Borgar Haug ble det en oppskriftsmessig seier til de blåkledde guttene fra Bærum. 6-0 er en klar seier, selv om noen av kampene var relativt jevne.

I neste kamp var det lillebror i Bærum, Snarøya, som Nidaros skulle bryne seg på. Det gikk vesentlig bedre for trøderlaget, som kunne innkassere en oppskriftsmessig seier. Det skal sies at Snarøya yppet seg i flere kamper, og at resultatet fort kunne blitt jevnere dersom marginene hadde gått andre veien, og pappa Sharam hadde hatt enda bedre uttelling på forehandåpningene.

Jevnaker, Nidaros og Snarøya lå før serierunden på plassene 5, 6 og 7. Jevnaker overrasket forrige serierunde, der svenskene Anders Eriksson og Peter Hedram sto fram og vant svært mange av sine kamper. I lørdagens kamp mot Snarøya var ikke Anders Eriksson med, og det ble dermed en jevn affære. Sluttresultatet ble 5-5, noe begge lag nok sier seg relative fornøyde med.

I søndagens kamp mot Nidaros hadde Jevnaker derimot større ambisjoner og fløy inn Eriksson direkte til kampstart. Nidarosspillerne ble noe overrasket da de så Erikssons navn på kampskjemaet 15 minutter før kampstart, uten av det var antydning til noen Eriksson i hallen. Kampen skulle vise seg å bli svært jevn. Det sto 1-1 etter de to første singlene, 2-2 etter de neste to, 3-3 etter double og 4-4 før de siste to singlene. På stillingen 4-4 satte Magnus Bolstad Holm og Vegard Sandberg derimot spikeren i kista og sikret 2 sårt trengte poeng til Nidaros.

Spennende etter jul

Seriespillet fortsetter etter jul og det er noen spennende oppgjør som ligger foran oss. Fornebu, Laksevåg og Fokus er sannsynligvis ganske sikre på å komme til sluttspill, mens B-72, Nidaros og Jevnaker må kjempe om den siste plassen. Nederst på tabellen må Snarøya og Hardanger kjempe for å unngå direkte nedrykk.
Det er med andre ord mye å glede seg til etter jul for både spillere og tilskuere!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping