Senior EM 2022 1.jpg

Gode prestasjoner i EM i München

Norge har hatt fem spillere med i EM individuelle klasser i München. Rebekka Carlsen, Rikke Skåttet, Martine Toftaker, Borgar Haug og Martin Frøseth har alle prestert godt og tatt skalper.

Mix-double 

Vi hadde to par med i mix-double, nemlig Martin/Martine og Rebekka/Borgar. Martin og Martine spilte første kvalifiseringsrunde mot et gresk par som dessverre ble for sterke. Rebekka og Borgar hadde WO i første runde, i andre kvalifiseringsrunde møtte de et estisk par som de slo komfortabelt 3-0. Dermed kvalifiserte de til hovedturneringen. I 16-delsfinalen møtte de det ungarske paret Madarasz/Escecki. Det viste seg å bli en vanskelig oppgave mot et sterkt ungarsk par og det ble 0-3 tap. En god prestasjon å gå helt til 16-del i dette EMet. 

Double 

I damer double hadde vi to par: Rebekka/Martine og Rikke/Hristova (Tsjekkia). Begge damedoubleparene spilte gode kvalifiseringsmatcher. Men Rebekka/Martine måtte se seg slått av et fransk par 2-3 og Rikke/Hristova mot et par fra Spania/Romania 1-3 (dette paret er nå i semifinale i EM). 

I herrer double hadde vi også to par: Borgar/Rassenfosse (Belgia) og Martin/Arturs (Latvia). Borgar og Rassenfosse vant en god kvalifiseringskamp mot Ukraina før det sa stopp mot et Tsjekkisk par i 16-delsfinalen. Martin og Arturs kom ikke helt opp i nivå i sin doublekamp og tapte mot et par fra Montenegro. 

Singel

Høydepunktet i singel var da Rebekka vant gruppa og kvalifiserte seg til hovedturneringa. Særlig sterk seier mot Labosova fra Slovakia 8verdensranking 160). I Hovedturneringen ble svenske Linda Bergstrøm for sterk.

Rikke og Martine ble begge nr. 2 i sine grupper etter gode seiere mot Ernst (Nederland) og Gonderinger (Luxembourg). Deretter spilte de kvalifisering til hovedturneringa. Der ble Surjan fra Serbia for vanskelig for Martine. Rikke tok først en veldig sterk seier mot Labosova som også Rebekka slo. Deretter holdt det desverre ikke helt inn mot Blazkova fra Tsjekkia i andre runde. 

Borgar begynte veldig sterkt med seier mot Polansky (ranket 84 i verden). Deretter ble det dessverre tap mot sveitsisk motstand i gruppa og Borgar ble nr. 2, og han måtte også ut i kvalifiseringskamper. Først ble Yiangou fra Kypros slått 3-2 før Kuszycki fra Polen ble hakket for god og det ble 2-3 tap i andre runde. 

Martin tok en god seier mot Kogan fra Latvia i gruppa og imponerte da han presset rutinerte Bobocica fra Italia på tv-bordet. Likevel holdt det ikke helt inn og Martin gikk ikke videre fra gruppa denne gangen. 

Oppsummering

Samlet sett har det vært et veldig godt EM for de unge norske spillerne. Flere sterke seiere, og alle slo høyere rankede spillere. Vi ser at høyeste nivået til spillerne er godt, men det svinger litt for mye og i perioder gjør alle litt dårligere vurderinger i viktige situasjoner. I oppsummeringen på spillermøte er alle enige om at det blir viktig å jobbe mye med vurderinger og valg på trening fremover, og virkelig pushe kvaliteten i dette arbeidet. Vi tror dette kan føre til enda bedre resultater neste gang! 

Vi har også fått oppleve mer media-trykk enn vi er vandt til på dette mesterskapet. NRK har vært tilstede i bordtennishallen stort sett hele tiden og spillerne har fått erfare intervjuer og presentasjoner laget av NRK. Spillerne har håndtert dette på en veldig god måte. 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping