Foto: Jonathan Iroulin, Hadisport France
Foto: Jonathan Iroulin, Hadisport France

Gode prestasjoner av paralandslaget i French open og Slovenia open

Paralandslaget har de siste to ukene spilt årets to tøffeste internasjonale turneringer, nemlig French og Slovenian open. I løpet av de to ukene var det flere sterke prestasjoner og resultater. De kommer hjem med 7 medaljer i bagasjen til sammen.

Aida og Tommy befester sine posisjoner i verdenstoppen 

Aida vant klassen sin klart etter overbevisende spill i French open. I tillegg presterte hun veldig bra i de nye klassene double og mix og tok bronse i double med Nora og i mix med Pablo.

Tommy tok to andreplasser i sin singelklasse. I french open ble finalen mot den regjerende paralympiske mester Baus svært tøff etter noen dager med sykdom. I Slovenia var finalen mot Baus mye tøffere og jevnere.  

Gjennombrudd for Pablo 

I french open tok Pablo sin første medalje i en seniorturnering på det høyeste nivået. På veien slo han blant annet Csonka, en ungarer som er ranket 12 i verden og som har paralympisk sølv fra 2016. De andre som tok medaljer i denne klassen i Frankrike sammen med Pablo tok alle medaljer i paralympcs 2021. I tillegg tok Pablo en sterk medalje sammen med Aida i mix. 

Medaljer til Nora 

Nora viser igjen at hun tar steg og tok en sølvmedalje i singel og bronse i double med Aida i French open. I tillegg presset hun for første gang nr. 2 i verden Kubra, men det ble jevne 1-3 tap i begge turneringene. 

Gode prestasjoner

Både Steffen og Sebastian tok med seg sterke singelseire, mens Fredrik fikk det tøft  sine puljer. Fredrik viste likevel sterkt doublespill i Slovenia.

Fornøyd landslagstrener 

Landslagssjef Jan Bergersen oppsummerer slik: "Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonene og resultatene. 6 medaljer i Frankrike er strålende uten at at Tommy spiller double. Slovenia var tøffere motstand, men flere gode kamper av våre i single og doubleklassene. Alle har vært veldig gode i forberedelser og gjennomføring av kampene. Vi må bli bedre på slutten av settene, og kunne spille mer taktisk i doubler. Vi har som lag tatt steg fremover, men i 89 kamper vil det svinge litt!"

Medaljene

Gull Aida Dahlen klasse 8 i French open 

2 Sølv Tommy i singel klasse 5 French open og Slovenia open 

Sølv Nora klasse 7 french open 

Bronse Pablo i singel klasse 8 i French open 

2 Bronse double Aida og Pablo i mix og Aida og Nora i double 

Klassene

Det er innført double og mix som internasjonale paraklasser i stedet for lag. Det er laget offisielle klasser som viser hvilke klasser som kan spille sammen. For eksempel deltok Aida og Nora i damer double 20, Aida er klasse 8 og Nora klasse 7 - de er da tilsammen 15 og må spille mot de som spiller i høyere klasser. For herrer sittende er det kun double 8 og det vil si at Sebastian som er 4 og Tommy som er 5  (tilsammen 9) ikke kan spille med hverandre. I mixklassen tok Aida og Pablo medalje i klasse 17 som vr slått sammen med 20.  

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell