Fokus BTK: Fra venstre: Christine Kalvatn, Anne Sophie Kalvatn, Filippa Skjøld-Hinze og Elsa Bornø Sander. Foto: NBTF
Fokus BTK: Fra venstre: Christine Kalvatn, Anne Sophie Kalvatn, Filippa Skjøld-Hinze og Elsa Bornø Sander. Foto: NBTF

Fokus BTK topper damenes Stiga-liga

Årets Stiga-liga for damer er en nyvinning, og med åtte lag har vi endelig fått en komplett serie. Med syv norske lag og det islandske landslaget i Stiga-ligaen skal det spilles dobbel serie, totalt 14 kamper per lag, før de fire beste lagene, på lik linje med herrelagene, møtes i et sluttspill, med to semifinaler og finale. De syv norske lagene er B-72, Fokus BTK, Fornebu BTK, Klemetsrud BTK, Kobra BTK, Notodden BTK og Trondheim BTK.

Den første serierunden ble spilt i helga, med ti lagkamper i B-72-hallen og to lagkamper i Fornebu BTKs hall. Totalt skal det spilles 56 lagkamper i sesongens Stiga-liga. Det betyr også at etter helgens 12 lagkamper har alle lagene spilt tre lagkamper hver, og det utkrystalliseres kandidater til de fire sluttspillplassene. Hver lagkamp består av inntil ni singlekamper og en doublekamp, og lagkampen stoppes når etter lag har vunnet seks kamper, eller eventuelt ved uavgjort 5-5.

Notodden BTK.jpg

Notodden BTK: Iwona Katarzyna Kuszaj, Julia Girulska, Merete Tveiten og Malgorzata Zdunek. Foto: NBTF

Et lag består av tre singlespillere pluss et doublepar. Dette kan være tre spillere, men det er mulig å sette inn en ny singlespiller i den siste av tre singlerunder, og det er også mulig å sette inn en eller to nye spillere i double. Fire av helgens 12 lagkamper ble spilt helt ut, med to uavgjorte 5-5-kamper og to 6-4-kamper. Tre lagkamper endte med 6-0.

B-72.jpg

B-72: Fra venstre: Kristina Pirtskhalava, Maria Linea Horgen, Vivian Huynh og Frøydis Jørgensen. Foto: NBTF

Fokus BTK, med kvartetten Christine Kalvatn, Anne Sophie Kalvatn, Filippa Skjøld-Hinze og Elsa Bornø Sander, vant alle tre lagkampene i helga, med 6-0 mot både B-72 og Fornebu BTK, og med 6-4 mot Notodden BTK.

Kobra BTK 2.jpg

Kobra BTK: Beate Adrianne Haraldseid, Ieva Juceviciute-Ruse og Martine Pettersen Kvinge. Foto: Øivind Eriksen

Kobra BTK ligger på andreplass med to seire og en uavgjort, mens Notodden BTK, med to sterke polske spillere innhentet for anledningen, er treer. I bunnen ligger Klemetsrud BTK etter tre strake tap, mens Island og Trondheim BTK har et seriepoeng hver etter en uavgjort og to tap.

Fornebu BTK2.jpg

Fornebu BTK: Hilde Gundersen, Mirga Kuraityte og Helen Steen. Foto: NBTF.

Dersom de åtte lagene hadde spilt med noenlunde de samme lagene i alle lagkampene hadde det vært relativt enkelt å tippe hvem som spiller vårens sluttspill, men usikkerheten rundt hvem som konkurrerer senere denne sesongen gjør det hele uforutsigbart. Med dagens lag vil Fokus BTK og Notodden BTK være klare favoritter til de to første plassene, mens B-72, Kobra BTK og Fornebu BTK, med Trondheim BTK og Island som outsidere, kan være med å kjempe om de to siste sluttspillplassene.

Trondheim BTK.jpg

Trondheim BTK: Silke Leismann, Anelia Yordanova og Somjit Werstad. Foto: NBTF.

NBTFs ansvarlige for seriespillet, Ghassan Chaer, var strålende fornøyd med helgens Stiga-liga for damene. Han ville gjerne honorere de to arrangørklubbene B-72 og Fornebu BTK for gode arrangementer og for rask registrering av lagkampresultatene. Ghassan ville også trekke frem at ti forbundsdommere stilte opp i helga i damenes Stiga-liga, og var med på å lage en meget god ramme rundt de tolv lagkampene. Lørdagens åtte lagkamper i B-72-hallen, med fire lagkamprunder, tok nærmere 11 timer å avvikle, og fire forbundsdommere dømte alle åtte lagkampene, en skikkelig maraton.

Island damelag.jpg

Islands landslag: Sól Kristínardóttir Mixa, Aldís Rún Lárusdóttir og Stella Karen Kristjansdottir. Foto: NBTF

Den neste lagkampen spilles 5. desember i B-72-hallen, mellom B-72 og Fornebu BTK i B-72-hallen.   

Klemetsrud BTK.jpg

Klemetsrud BTK: Fra venstre: Camilla QinghuaYu Henriksen, Laura Krumina, Emmanuelle Benard og Yvonne Roth Fischer. Foto: NBTF

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping