Aida i VM-semifinale.jpg

Aida vant nervepirrende semifinale med stil!

Vår norske verdensener møtte den 14! – årige brasilianske jenta, Sophia Kelmer. Kampen ble etter hvert mer nervepirrende enn man først kunne tro etter de to første settene:

Et jevnspilt første sett var preget av litt åpningsnerver og en litt sresset Aida. Godt vinklingsspill og bedre server bidro til at hun dro det rutinert i land 12-10 til slutt - En viktig og god start!

I det andre settet er Aida sjef! Skruen sitter, hun spiller kontrollert og med betydelig lavere skuldre. Sophia Kelmer (ranket 8 i verden) er sjanseløs! Et svært godt gjwnnomført sett, der det meste sitter som det skal. 11-4.

Kan det bli en rimelig grei 3-0 seier?

Så var det disse tredje-settene da. Kermer gyver på fra start, tar iniativet og opparbeider seg en 4-1 ledelse. Aida blir litt for passiv og lar Kelmer styre. Med passivitet i spillet kommer også flere enkle feil. Brasilianerinnen er i flyten og vinner enkelt 11-3.

Sophia Kelmer er uredd i spillestilen også i det fjerde settet. En litt nervøs og stresset start fra vår kvinnelige bordtennisener, og hun sliter fortsatt med passiviteten i sitt spill. Aida virker litt preget. Et slitesett som ender med tap 8-11.

Men i femte sett skal det skje!

Spillerne følger hverandre frem til 7-7, så viser Aida prov på rutine og mental styrke. Spiller god bordtennis i de avgjørende øyeblikkene. Hun er tålmodig og angriper de riktige ballene. Et par gode timeouter fra sportssjef og coach, Marte Grutle Aasebø, bidrar til at settet dras i land 11-7 og seier 3-2.  Coach Marte sier at hun er imponert over roen Aida viste og hvor smart hun spilte på slutten da det kokte som mest!

Yes! I morgen går vi for gullet

Aida kommenterer kampen slik: - Det gikk nesten for lett i det andre settet og da glapp kanskje fokuset litt, og jeg greier ikke å føge taktikken slik vi hadde planlagt, men jeg er veldig fornøyd med avslutninga av kanpen og måten det ble gjennomført på.

Joda, Aida – du avsluttet med stil!

Finalen i morgon spilles klokka 10:00 på bord 1 mot franske Thu Kamkasomphou.

Aida og pappa.jpg

En rørt pappa, Lars Dahlen gratulerer Aida med finaleplass!

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping