Aida i VM-semifinale.jpg

Aida vant nervepirrende semifinale med stil!

Vår norske verdensener møtte den 14! – årige brasilianske jenta, Sophia Kelmer. Kampen ble etter hvert mer nervepirrende enn man først kunne tro etter de to første settene:

Et jevnspilt første sett var preget av litt åpningsnerver og en litt sresset Aida. Godt vinklingsspill og bedre server bidro til at hun dro det rutinert i land 12-10 til slutt - En viktig og god start!

I det andre settet er Aida sjef! Skruen sitter, hun spiller kontrollert og med betydelig lavere skuldre. Sophia Kelmer (ranket 8 i verden) er sjanseløs! Et svært godt gjwnnomført sett, der det meste sitter som det skal. 11-4.

Kan det bli en rimelig grei 3-0 seier?

Så var det disse tredje-settene da. Kermer gyver på fra start, tar iniativet og opparbeider seg en 4-1 ledelse. Aida blir litt for passiv og lar Kelmer styre. Med passivitet i spillet kommer også flere enkle feil. Brasilianerinnen er i flyten og vinner enkelt 11-3.

Sophia Kelmer er uredd i spillestilen også i det fjerde settet. En litt nervøs og stresset start fra vår kvinnelige bordtennisener, og hun sliter fortsatt med passiviteten i sitt spill. Aida virker litt preget. Et slitesett som ender med tap 8-11.

Men i femte sett skal det skje!

Spillerne følger hverandre frem til 7-7, så viser Aida prov på rutine og mental styrke. Spiller god bordtennis i de avgjørende øyeblikkene. Hun er tålmodig og angriper de riktige ballene. Et par gode timeouter fra sportssjef og coach, Marte Grutle Aasebø, bidrar til at settet dras i land 11-7 og seier 3-2.  Coach Marte sier at hun er imponert over roen Aida viste og hvor smart hun spilte på slutten da det kokte som mest!

Yes! I morgen går vi for gullet

Aida kommenterer kampen slik: - Det gikk nesten for lett i det andre settet og da glapp kanskje fokuset litt, og jeg greier ikke å føge taktikken slik vi hadde planlagt, men jeg er veldig fornøyd med avslutninga av kanpen og måten det ble gjennomført på.

Joda, Aida – du avsluttet med stil!

Finalen i morgon spilles klokka 10:00 på bord 1 mot franske Thu Kamkasomphou.

Aida og pappa.jpg

En rørt pappa, Lars Dahlen gratulerer Aida med finaleplass!

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV