EM JENTER.jpg

Lagkonkurranse junior-EM

Inngangen til EM ble nesten som forventet av det litt dramatiske slaget. I disse korona-tider ble alle deltagere testet ved ankomst, og dessverre ble det flere positive tester. Bl.a en av storfavorittene til både lag, double og single fra Russland. De fikk likevel stille i lagkonkurransen, men hadde da bare 2 spillere… England fikk også problemer og trakk til slutt laget…

Heldigvis holdt den norske troppen seg langt unna problemer (og de som fikk dem). Litt drama ble det likevel: arrangøren hadde tydeligvis ikke satt seg inn i reglene for trekning, noe som slo uheldig ut for de norske lagene. Tross protester valgte arrangøren å lukke ørene og kjøre videre. Det ble i etterkant gitt en unnskyldning, men dette er for dårlig på dette nivået.

EM GUTTER.jpg

Til tross for dette gjennomført våre lag en flott turnering. Jentene beholdt plassen i A-gruppen (13.plass) og guttene spilte seg opp på til samme nivå med helt lik plassering. Så vidt undertegnede vet er dette første gang vi er en A-nasjon for junior med begge kjønn!

Jentene anført av en svært god Martine Toftaker hadde ingen enkel vei frem til 13.plassen. Tapene kom mot 3 kommende semifinalister (Frankrike, Tyrkia og Romania) , samt en uhyre jevn kamp mot Sverige. De fikk virkelig smake på nivået uten å gjøre seg bort selv i 8-delsfinale mot stormakten på damesiden Romania.

I seirene mot sterke nasjoner som Belgia, Serbia og Slovakia bidro også Hanna Hovden og Christine Kalvatn med viktige seire. Det er verd å merke seg at alle jentene her nede også er junior-spillere neste år (noen til og med flere)…

Også guttene hadde en spiller som ledet vei: Borgar Haug. Innledningen ble noe «lettere» for guttene med seire over Island og Bulgaria i B-gruppen. Hardere ble det i playoff mot hardtsatsende Tyrkia som kom fra A-gruppen, men også her viste de styrke og spilte seg rett inn i 8-delsfinale mot Polen (som tok seg til finalen som spilles onsdag).

Der ble det imidlertid stopp og selv Borgar måtte gi tapt for første gang i mesterskapet. I plasseringsspillet ble det tap mot Belgia, men Borgar tok nok en gang sine to (bl.a mot finaleseedet i single). Det samme gjorde han mot Slovakia, der også Alexander Klerck Fransson slo til med en viktig seier (som han også gjorde mot Tyrkia).

Alt i alt en god opptur for de to norske lagene. Vi har hatt bedre enkeltresultat tidligere, men aldri bedre samlet. En gjennomgående god tone og støtte innad i laget, samt kyndig coaching fra Marte Grutle Aasebø og Eirik Ansnes, sørget for et resultat alle kan være stolte av. Et av NBTF’s mål i strategiplanen er dermed nådd: A-nasjon for både dame- og herrerjunior!

 

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell