Para-PL-kval.jpg

Kvalifisering til Paralympics, Slovenia, 3.-5. juni

I morgen begynner verdenskvalifiseringen til Paralympics i den slovenske byen Lasko. Det er over 250 deltagere fra 51 land som skal prøve å kvalifisere seg. Norge stiller med fire spillere som kjemper om PL-plass. I hver klasse er det en plass, så kun vinneren kvalifiserer seg. Tommy Urhaug og Aida Dahlen er allerede kvalifisert.

For Norge deltar:

  • Merethe Tveiten, klasse 6
  • Nora Korneliussen, klasse 7
  • Sebastian Vegsund, klasse 4
  • Steffen Salomonsen, klasse 8

Det blir tøffe kamper, og spillerne gleder seg til å kjempe om PL-plassene. Landslagstrener Jan Bergersen sier at han håper at alle skal nå sitt potensiale: «Spillerne har trent bra i koronaperioden så det skal bli spennende å måle seg mot de andre igjen, så jeg håper at alle spillerne viser at de har tatt et steg i retning verdenstoppen. Flere av spillerne har muligheter til å ta skalper, og med topp prestasjoner vil det være mulig å oppnå en PL-plass.»

Det er første turneringen internasjonalt på over ett år for spillerne. Laget har gått igjennom testing både i Norge og ved ankomst, og alle må følge strenge regler på hotellet og i hallen. Det gjør alt litt annerledes enn vanlig, men alle spillerne er glade for å få muligheten til å konkurrere igjen og er klare for å prestere bra i morgen.

Følg med på @bordtennislandslagene på Instagram for å få med deg mer om laget i Slovenia. På turneringens nettside er det mer info om turneringen.

Norges Bordtennisforbund ønsker landslagsspillerne og -trenerne lykke til!

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell