EM2.jpg

EM junior: oppsummering

EM er over for alle våre norske spillere, og det er tid for en liten refleksjon rundt hva vi har sett den siste uken.

Lagturneringen står igjen som det store høydepunktet for vår del. 13.plass og A-pulje status for både jentene og guttene er historisk i norsk sammenheng. Våre enere Martine (8-3 kvote, kun mot A-nasjoner) og Borgar (7-1) leverer solid i alle kampene. Men lagkampen vinnes ikke alene: Hanna, Christine, Filippa, Vivi, Noah, Fredrik og Alex bidrar alle med å sikre A-status.

EM2021.jpg

Vi taper to 8-delfinaler mot lagene som endte opp med å bli Europamestere, så trekningen kunne vært bedre. I tillegg var det mye rot rundt denne trekningen, og hadde gutta fått Spania som de fikk før omtrekking, sitter vi i hvert fall fra tribuneplass og føler at vi kunne snust på en semifinale…

EM jenter.jpg

I den individuelle delen av EM (single, double, mix) hadde vi på forhånd gode forhåpninger, kanskje spesielt til Borgar og Martine etter det vi så i lagkonkurransen.

I mix går Borgar/Mathilda til kvart og Martine/Owen til 8-dels mer eller mindre som forventet. Godkjent +.

I double var Borgar/Owen i kvartfinale sist EM, og hadde nok ambisjoner om medaljer denne gang. Igjen fikk de en tøff trekning med et spansk par i første kamp, og fransk i andre. Her blir det tap 10-12 i avgjørende og helt klart en skuffelse spesielt for Borgar og Owen. God motstand, men også en kamp som må vinnes om en skal kjempe om medaljer.

Det som imidlertid imponerer etter et slikt tap, er Borgars omstilling til neste kamp. Uten pause gikk han rett inn på bordet ved siden av og sikret kvartfinale i mix med bra spill. Mer enn godkjent.

I single fikk vi 6 spillere kvalifisert til hovedturneringen (2 direkte gjennom seeding, 4 gjennom kvalikk). Martine som det var knyttet størst forventninger til blandet jentene, gikk rett på useedet polsk materialspiller som i skrivende stund spiller kvartfinale. Dårlig trekning, men Martine bet godt fra seg, og på stillingen 2-2 hadde vi håpet om seier. Det hadde vært spennende å se henne mot litt annen motstand.

Borgar var om mulig enda mer uheldig med trekningen. Etter kjemperesultater tidligere i år var han kvartseedet, og forhåpningene ganske store. Med spillet han viste i lagturneringen (med bl.a enkel seier mot nr 3 på verdensrankingen) har han nok en gang bevist at han hører med i toppen.

Mot franske Lebrun som var suveren i lagturneringen, men dessverre useedet, ble det for tøft. Borgar leverer nok ikke sin beste kamp her nede, men motstanderen gjør det også vanskelig. Enorm variasjon i serv, god i forsvar (vanskelig å vinne poeng mot) og tunge angrep fra begge sider.

Hadde tapet kommet i en kvartfinale (eller senere) hadde det nok føltes litt lettere. Når vi nå sitter og ser på kvartfinalene har Borgar slått 4 av de 8 kvalifiserte i år for å sette det litt i perspektiv (2 har han ikke møtt). Det er ingen tvil om at han hører hjemme i denne gruppen av toppspillere i Europa!

EM GUTTER.jpg

Jeg synes alt i alt at det har vært en positiv opplevelse her nede i Kroatia. At vi er en A-nasjon både for jentene og guttene er noe vi skal være stolte av. Det er en flott gjeng som har stått på og jobbet hardt med flagget på brystet. Noen har naturlig nok vunnet litt flere kamper, men det er også mye god læring å ta med seg fra tap. Forhåpentligvis inspirerer dette til videre satsing mot neste sesong. Alle jentene våre er også juniorer neste år, så dette kan absolutt bli spennende.

Og igjen for å sette ting litt i perspektiv avslutningsvis : Når var sist Norge dro hjem fra et EM og var kanskje litt skuffet over at det ikke ble medalje?

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell