Bordtennis / Regioner / Region Øst / Nyheter / ERIK BERGERSETER – EUROPA RUNDT IGJEN
Erik Bergerseter i Malmø Arena
Erik Bergerseter i Malmø Arena

ERIK BERGERSETER – EUROPA RUNDT IGJEN

ERIK BERGERSETER – EUROPA RUNDT IGJEN

Erik Bergerseter fra Kobra BTK er dommerkontakt i NBTF Region Øst. Det er en funksjon som passer perfekt for Erik, som har vært International Umpire, såkalt IU, i en årrekke. Han ble utnevnt til Blue Badge tidligere i år, etter en periode som Blue Badge in progress. For internasjonale dommere er Blue Badge det nest høyeste dommernivået; bare Gold Badge er høyere. Erik er ofte ute i verden og dømmer, i tillegg til at han dømmer i nasjonale mesterskap og seriespill mv.

 

I perioden 27. august – 15. september ble det tre strake internasjonale stevner på Kongsvingers store sønn. Det startet med WTT Feeder i Panagyurishte, Bulgaria, 28. august – 3. september, fortsatte med Para-EM i Sheffield, England, 4. – 9. september, før rundreisen ble avsluttet med Lag-EM i Malmø, Sverige 10. – 15. september. Det var en nesten umenneskelig reiserute som ble tilbakelagt over 19 dager:

 

- 27. august : Bil Kongsvinger – Oslo Lufthavn, fly Oslo Lufthavn – Frankfurt Flughafen, fly Frankfurt Flughafen – Sofia Airport, buss Sofia Airport – Panagyurishte.

- 3. september: Buss Panagyurishte – Sofia Airport, fly Sofia Airport – München Flughafen , fly München Flughafen – Manchester Airport, buss Manchester Airport – Sheffield.

- 9. september: Buss Sheffield – Manchester Airport, fly Manchester Airport – Oslo Lufthavn.

- 10. september: Bil Oslo Lufthavn – Kongsvinger, bil Kongsvinger – Malmø.

- 15. september: Bil Malmø – Kongsvinger.

 

19 dager på tur, 17 netter på hotell og 1 natt i bil langs svenskekysten. I Bulgaria dømte Erik finalen i Mixed double, og i Sheffield ble det finale i Herrer klasse 5. I Lag-EM dømte Erik første delen av mesterskapet, og avsluttet med åttendedelsfinale torsdag 14. september.

 

Erik dømte sin første lagkamp i Malmø Arena søndag 10. september kl. 13:00, etter å ha landet på Oslo Lufthavn kl. 23:50 lørdag kveld. Deretter ble det biltur til Kongsvinger med et kort opphold der før natten til 10. september ble tilbragt i 120 km/t på svenske motorveger, med ankomst Malmø kl. 08:45, totalt 700 km i bil. Etter 1 times søvn møtte Erik i Call Area i Malmø Arena kl. 11:45 for å dømme. Ingenting for amatører, men så er heller ikke Erik en amatør. En usedvanlig myndig dommer, som nå sikter mot å bli Norges første «IU Gold Badge», samt å dømme finalene i EM, VM, OL og Paralympiske leker.

EM i Malmø.jpg

I de to første turneringene på rundturen i Europa var Erik alene som norsk dommer, mens Mahta Souri også dømte i Malmø Arena! I tillegg var Benny Sandmo, som ofte har oppdrag i Norge, en av de svenske dommerne under Lag-EM.

Bilde og tekst: Øivind Eriksen

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping