Bordtennis / Nyheter / 2024 / Spill for livet - et folkehelseprosjekt
IMG_0518.jpg

Spill for livet - et folkehelseprosjekt

Fremtidens samfunn kommer etter all sannsynlighet til å vokse kraftig i antall eldre. Mange av de vil kunne opplever dårligere livskvalitet, bli avhengige av pleie og omsorg og mindre selvstendighet. Denne utviklingen vil innebære store økonomiske utfordringer hvis ikke det blir tatt tak i. Her kommer bordtennis inn i bilde og forbundet prosjekt Spill for Livet!

Bordtennis er en unik idrett i henhold til den eldrende generasjonen da det kan være med på å redusere alderdomssymptomer og aldersrelaterte sykdommer. Regelmessig aktivitet i bordtennishallen bidrar til å styrke balansen og øye-hånd koordinasjonen, generell fysisk form og evnen til å fokusere og holde konsentrasjonen. Derfor har Norges Bordtennisforbund valgt å engasjere seg i prosjektet "Spill for Livet" som retter seg inn mpt folkehelse og aktivitet for personer med demens og Parkinson.

NBTF ønsker å oppmuntre klubbene til å se om det er muligheter for at flere  kan opprette grupper for disse målgrupper. Alle som starter et tilbud vil i såfall bli tilsendt 6 racketer og 6 t-skjorter som kan deles ut til deltakere eller brukes som klubben selv ønsker. Ta kontakt med Bastiaan i administrasjonen, bastiaan.burgering@bordtennis.no, for spørsmål, innspill eller kommentarer rundt prosjektet!

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping