Bordtennis / Nyheter / 2024 / ITTF Summit, Busan
Foto: Christian Ibenfeldt
Foto: Christian Ibenfeldt

ITTF Summit, Busan

I forbindelse med årets VM i lag, ble også ITTF Summit arrangert i Busan. Undertegnede var Norges representant blant 95 andre nasjoner. Summit har blitt arrangert de siste årene - der man før kun satt av en dag til AGM’et (Tinget), drar man det nå ut over flere dager for å informere om arbeidet i ITTF og åpne for diskusjoner/spørsmål rundt dette.

VM2.png

Det var ikke forventet mye dramatikk under årets AGM. Ingen på valg og kun 1-2 (for noen) kontroversielle forslag. Forlaget om max 2 representanter fra hver verdensdel i ITTF styret falt etter en ganske delt sal (må ha 2/3 flertall). Heller ikke forslag om minst 30% representasjon av et kjønn falt i smak hos den mannsdominerte salen. Forslaget fikk i hvert fall flertall (noe som overrasket mange), men ikke nok til å gå igjennom. Debatten ble “krydret” av anklager om at noen land (les: Vesten) ikke forstod kvinners status og muligheter. Og at man ikke trenger noen form for “opplæring” i disse verdiene. At mange andre internasjonale forbund nå gjennomfører disse endringene syntes ikke å være et argument. Noen valgte likevel å være positive: det er første gang man i det hele tatt har diskusjonen rundt representasjon, så en begynnelse er det i hvert fall.

Økonomisk står det ikke spesielt bra til med ITTF. Satsingen på WTT har kostet, og heller ikke WTT kan skryte av overskudd. Men nå skal alt bli bedre! I hvert fall fra 2025… Med mer inntekter til WTT skal ITTF kunne bidra med mer penger/prosjekter/utvikling til de forskjellige nasjonene. Det er på mange måter interessant å registrere hvor forskjellige behov man har når 96 store og små nasjoner legger frem sine ønsker. Mange er lite diskret i å, for åpen mikrofon, be om penger for å gjøre “noe” (litt uklart hva). Andre trenger hjelp med utstyr - nok potensielle spillere, men ikke bord, nett, racketer og baller. Vi har nok ikke de beste resurssene i Norge, men vi har det definitivt ikke dårlig…

Det ble også tid til møter med bl.a Stupa, NETU, ETTU, Sverige og en rekke hyggelige, mer uformelle, møter med både nye og gamle bekjentskap. Det er spennende og lærerikt å høre hva man gjør i andre land og deres prioriteringer…og utfordringer. For det har alle på et eller annet nivå :-) 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping