Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borussia Düsseldorf -rekordklubben
På en kafe i Düsseldorf henger det plakat av laget og en egen plakat med Borgar Haug, der 
neste hjemmekamp annonseres. Foto: Kevin Johansen
På en kafe i Düsseldorf henger det plakat av laget og en egen plakat med Borgar Haug, der neste hjemmekamp annonseres. Foto: Kevin Johansen

Borussia Düsseldorf -rekordklubben

Borussia Düsseldorf har god grunn til å titulere seg som der Rekordmeister, noe de også bruker mye i profilering av klubben og i sponsorarbeidet. Klubben har opp gjennom historien vunnet intet mindre enn 77 titler! Det betyr at de er Tysklands beste idrettsklubb sammen med Bayern München i fotball.

Forskjellen er at Borussia Düsseldorf har vunnet trippelen hele fire ganger -cupen, Bundesliga og Champions League, og det har ingen annen klubb i Tyskland gjort. De har vunnet Champions League hele sju ganger, ETTU-cupen fire ganger og den gamle Europa-cupen for nasjonsmestere seks ganger. 33 ganger har de blitt tyske seriemestere, og så har de en rekke cupmesterskap. Det siste vant de i år.

Her er kun noen av trofeene klubben har vunnet. Selv i en så stor hall som ARAG CenterCourt har de rett og slett ikke plass til å vise fram alt klubben har vunnet. Likevel var det som nevnt i en tidligere artikkel ikke dette klubben ville vise meg da jeg ankom stadion. Både manager Andreas Preuss og Timo Boll fortalte at man aldri vet når man har vunnet sitt siste trofe. Barna er framtida for klubben, derfor arrangerer de også Europas største bordtennisturnering for yngre, andro Kids Open

 

Når dette skrives har akkurat den nyeste verdensrankingen blitt publisert. Dang Qui er fortsatt nummer ti, mens Anton Källberg har klatret til 14.plass og Timo Boll har gått opp til nummer 26. Dette er altså Borgar Haugs lagkamerater og treningskompiser her i Düsseldorf!

Andreas Preuss påpeker også at dette er mer enn en klubb. «Vi er et businessforetak» forteller han. Klubben har mer enn 30 heltidsansatte, de eier sin egen hall med en tilskuerkapasitet på 1100, de driver bordtennissenteret til det tyske bordtennisforbundet og har over 200 ulike bordtennisaktiviteter i året. Blant annet skal de snart arrangere WTT Feeder.

Klubben gjør mye for å vise fram sine helter for fansen. Tre-fire meter høye plakater henger på ulike steder av stadion

 

Selv om klubben fokuserer på framtida er ikke heltene fra tidligere tider glemt, tvert imot. De har en egen Hall of Fame like ved inngangen til ARAG CenterCourt. Her hylles store navn som Jörg Rosskopf, Vladimir Samsonov og Desmond Douglas, spillere som har bidratt til å hente hjem mange av klubbens trofeer. Men de vet også å sette pris på trenerne og lederne i klubben. Flere av dem er innlemmet i Hall of Fame, deriblant manager Andreas Preuss.

Tilskuerne kan ikke unngå å se klubbens Hall of Fame, for du må passere den på vei inn i Center Courten. Kanskje får vi en egen Hall of Fame for norsk bordtennis en gang i framtida?

Her presenteres klubbens storheter opp gjennom årene. På bildet ser du blant annet Ralf Wosik, Desmond Douglas og nåværende manager, Andreas Preuss. Her vil vi har Borgar Haug om 20 år!

Hjemmet til Borussia Düsseldorf. Klubben er ekstremt god på branding og profilering. De gjør bordtennis større ved

måten de fremstiller klubben og idretten. ARAG CenterCourt har den treffende adressen Borussia Düsseldorf Strasse 1.

Til og med gatenavnet er gjennomtenkt

Og fansen skal finne fram. På vei til hallen er det skiltet. Her ser vi både ARAG CenterCourt, men også hotellet de eier og driver. Ja, Borussia Düsseldorf har et eget hotell også!

I klubbens fanshop er det travelt under hjemmekampene. Jeg hadde fått beskjed om å kjøpe inn trøyer til lagkamerater i Bodø, men det var nesten utsolgt. Borussia Düsseldorf har også en egen fanklubb

I pausen av kampen er det lange køer ved salgsbodene. Jeg får samme følelse som når jeg ser fotballkamper i England

De aller største i klubben blir ikke bare innlemmet i Hall of Fame, men får en milepæl-stein utenfor stadion, akkurat som på Hollywood Boulevard. Denne ble satt opp da Timo Boll inntok førsteplassen på verdensrankingen

 

Når man vandrer rundt i Düsseldorf er det tydelig at de har lyktes med å gjøre klubben og idretten synlig. Dette erfarte jeg blant annet da jeg gikk inn på en kafe.

 

For en mer enn gjennomsnittlig interessert bordtennisperson som meg, er Düsseldorf blitt mitt Mekka. Det virker som om alt klubben gjør er rett. Ingen ting overlates til tilfeldighetene i denne gjennomprofesjonelle klubben. Så viser da også alle trofeene at det de gjør skaper resultater…

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping