Bordtennis / Nyheter / 2024 / BORDTENNISENTUSIASME PÅ HADELAND
Brødrene Joe og Stig Amundsen. Foto: Morten Kjølsø
Brødrene Joe og Stig Amundsen. Foto: Morten Kjølsø

BORDTENNISENTUSIASME PÅ HADELAND

Selve oppstarten av bordtennisaktivitet på Harestua skjedde i 1979. Da ble bordtennis en egen gruppe i Harestua Idrettslag. Det var ildsjelene Ketil Nordgård og Dag Tretterud (som dessverre gikk bort så altfor tidlig) som var initiativtakerne og drivkreftene i en lengre periode. Harestua er selve inngangsporten til Hadeland, og en del av Lunner kommune. Her bor det nærmere 3.000 mennesker.

Harestua Arena

Klubben fikk ferdigstilt flotte Harestua Arena i 2017 med flerbrukshall i 1,.etasje og med eget bordtennislokale i 2.etasje. Joe Amundsen, leder av bordtennisgruppa i Harestua IL forteller at hele hallprosessen tok cirka fem år fra planer lå på bordet til hallen sto klar. Ofte tar det mye mer enn fem år fra uttrykk til handling i slike sammenhenger. Joe er klar på at oppskriften er et godt helhetlig samarbeid i idrettslag. En bredere interessegruppe og mange aktører gir tyngde når planene skal realiseres når det gjelder økonomi, arkitekttegninger, dialog med kommunen, teknisk detaljer osv. De har bevisst lagt Taraflex gulv på hallflatene, herav rødfarge på gulvet i arealet bordtennisen disponerer. Det er et kombielastisk gulv som er skånsomt for kroppen og minimerer belastningsskader. Det å ha egen hall eller lokale med permanente bord er viktig for å kunne drive idretten vår hensiktsmessig, både som lavterskeltilbud og for de som satser. Svenn-Erik Nordby, tidligere generalsekretær i Norges Bordtennisforbund var en god sparringspartner for å få til gode løsninger. Det er bare «å ta av seg hatten» for hva idrettslaget og gruppa har fått til.

 

Mange som stiller opp

Femkløveret Joe Amundsen, Morten Kjølsø, Alexander Karlsrud, Anne-Berit Eidal og Stig Amundsen står virkelig på for at lokalbefolkningen har et godt bordtennistilbud. Og gruppa ansatte Daniel Guddal som trener fra august i 2023. Hall, trener og ildsjeler gjør at klubben har de nødvendige faktorer for å gro videre. Det er heller ikke vanskelig å spørrre folk internt  om å stillle på dugnad under arrangementer. Konklusjonen er at bordtennisgruppa tar et stort og viktig samfunnsansvar!

 

Link til informasjon om Harestua IL, bordtennisgruppa

https://harestuail.no/bordtennis/

 

Nye «stjerner»

Snorre Amundsen Aarsund, Mikkel Gudmundsen, Jesper Grua og Lisa Lange har alle spilt for Harestua IL/Bordtennisgruppa, og hatt gode bordtenniskarrierer. Nå er det Emma Kjølsø og Malene Karlsrud (begge født i 2010) som er  i stor framgang. Trener Daniel opplyser stolt at ungjentene satser og trener sju til åtte pass i uka i tillegg til at de deltar i turnerringer i mange helger i løpet av sesongen. Begge deltok i Stiga Norges Cup finalen (SNCF) denne helga 20. og 21. april 2024. Det betyr også mye at foreldre/foresatte kontinuerlig stiller opp for barna sine, som Morten Kjølsø og Alexander Karlsrud er bevis på.

Bilde av femkløver fra Haarestua.jpg

Fra venstre Alexander Karlsrud, Malene Karlsrud, Emma Kjølsø, Morten Kjølsø og Daniel Guddal.

 

Stiga Norgescupfinale (SNCF)

Det kommer egen artikkel om SNCF 2024 arrangert på Harestua 20. og 21.april.

Og det må også nevnes at klubben arrangerte NM for eldre junior i 2019, rett før pandemien, Norges Bordtennisforbund ønsker bordtennisgruppa i Harestua IL lykke til framover.

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping