Bordtennis / Nyheter / 2023 / Fokus BTK vant damenes Stiga-liga
Fokus BTK seriemester i damenes Stiga-liga. Foto: NBTF

Fokus BTK vant damenes Stiga-liga

Finalen mellom Fokus BTK og Notodden BTK ble en rysare. Et lite, men celebert publikum, fikk se to lag som fulgte hverandre hele veien denne lørdags ettermiddagen.

Notodden BTK tok ledelsen 1-0, etter at Julia Girulska slo Anne Sophie Kalvatn 3-1 i den første kampen. Christine Kalvatn møtte Malgorzata Zdunek, vant 3-0, og utlignet til 1-1. Iwona Katarzyna Kuszaj hadde god kontroll mot Filippa Skjøld-Hinze i en ny 3-0-kamp og sikret 2-1-ledelse til Notodden BTK. Christine vant en nøkkelkamp mot Julia 3-1 og utlignet til 2-2. De to neste kampene gikk til henholdsvis Iwona (3-1 mot Anne Sophie) og Filippa (3-0 mot Malgorzata), og det sto 3-3 før en ti-minutters pause og de avgjørende kampene.

Sølvvinnerne Notodden BTK.

Kamp syv og åtte gikk mellom Christine – Iwona og Filippa – Julia. Stemningen i hallen steg, og nervøse spillere kjente på presset. Notodden BTK hadde satt opp Malgorzata i kamp ni, og satset på å avgjøre finalen etter åtte kamper, med 5-3. Julia vant mot Filippa, og sikret 4-3-ledelse til Notodden BTK. Da var det opp til Iwona å avgjøre til 5-3, men Christine ville det annerledes. I en dramatisk kamp, preget av flere nett-rullere og kantballer, vant Christine 3-1 etter 11-8 i fjerdesettet. Stor jubel i Fokus-leiren; nå var det opp til Anne Sophie å ta hjem sluttspillseieren mot Malgorzata i den niende og avgjørende kampen. Anne Sophie vant førstesettet 1-0 før Malgorzata utlignet til 1-1. Det tredje settet ble jevnt, og Anne Sophie gikk opp til 2-1 etter 12-10. I det fjerde settet tok Anne Sophie styringen fra starten, og ledet 4-0 før kampens første time-out. Deretter så ikke Anne Sophie seg tilbake, og sikret finaleseieren 5-4 etter 3-1 og 11-3.

Gratulerer til Fokus BTK med seieren, og gratulerer til de andre medaljevinnerne!

Alle kampene, både de to semifinalene og finalen ble streamet live på DirekteSport TV.