Gode prestasjoner av paralandslaget i French open og Slovenia open

Paralandslaget har de siste to ukene spilt årets to tøffeste internasjonale turneringer, nemlig French og Slovenian open. I løpet av de to ukene var det flere sterke prestasjoner og resultater. De kommer hjem med 7 medaljer i bagasjen til sammen.

Aida og Tommy befester sine posisjoner i verdenstoppen

Aida vant klassen sin klart etter overbevisende spill i French open. I tillegg presterte hun veldig bra i de nye klassene double og mix og tok bronse i double med Nora og i mix med Pablo.

Tommy tok to andreplasser i sin singelklasse. I french open ble finalen mot den regjerende paralympiske mester Baus svært tøff etter noen dager med sykdom. I Slovenia var finalen mot Baus mye tøffere og jevnere.

Gjennombrudd for Pablo

I french open tok Pablo sin første medalje i en seniorturnering på det høyeste nivået. På veien slo han blant annet Csonka, en ungarer som er ranket 12 i verden og som har paralympisk sølv fra 2016. De andre som tok medaljer i denne klassen i Frankrike sammen med Pablo tok alle medaljer i paralympcs 2021. I tillegg tok Pablo en sterk medalje sammen med Aida i mix.

Medaljer til Nora

Nora viser igjen at hun tar steg og tok en sølvmedalje i singel og bronse i double med Aida i French open. I tillegg presset hun for første gang nr. 2 i verden Kubra, men det ble jevne 1-3 tap i begge turneringene.

Gode prestasjoner

Både Steffen og Sebastian tok med seg sterke singelseire, mens Fredrik fikk det tøft  sine puljer. Fredrik viste likevel sterkt doublespill i Slovenia.

Fornøyd landslagstrener

Landslagssjef Jan Bergersen oppsummerer slik: "Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonene og resultatene. 6 medaljer i Frankrike er strålende uten at at Tommy spiller double. Slovenia var tøffere motstand, men flere gode kamper av våre i single og doubleklassene. Alle har vært veldig gode i forberedelser og gjennomføring av kampene. Vi må bli bedre på slutten av settene, og kunne spille mer taktisk i doubler. Vi har som lag tatt steg fremover, men i 89 kamper vil det svinge litt!"