SNCF 2023

Årets Stiga Norges cup finaler ble avholdt i Bergen med Laksevåg som arrangør. Flotte og romslige Haukelandshallen bød på gode spilleforhold for alle deltagerne, og vi fikk servert mye god bordtennis.

Flotte og romslige Haukelandshallen bød på gode spilleforhold for alle deltagerne.

Favorittene innfridde i alle klassene. Jevnest ble det i para åpen der det måtte sett-telling til for å skille vinneren Steffen Salomonsen fra Thomas Sætre (NM-vinner i herrer åpen) på andre og Zolt Berecki på tredje. En fin og fortjent opptur fra NM, og mye bra spill av Steffen! NM-vinner i herrer stående Krizander Magnussen måtte denne gang ta til takke med 4.plassen.

I dameklassen ble det seier til Rikke Skåttet etter å ha slått Christine Kalvatn i en ren finale i siste runde. Tidvis svært godt og underholdende spill, inkludert noen monsterdueller på tampen av den jevnspilte kampen ble vi også vitne til. Filippa Skjøld Hinze og Aida Dahlen tok henholdsvis 3. og 4. plass. Duellen mellom de to sistnevnte endte med 11-9 seier i avgjørende til Filippa.

Hos herrene var Jimmy Ojakangas ganske suveren gjennom hele helgen. I nok en ren finale i siste runde ble det en komfortabel 4-1 seier over Alexander Klerck Fransson som også stod ubeseiret frem til da. Sistnevnte kom bl.a sterkt tilbake etter å ha ligger under 1-3 mot Martin Frøseth tidligere i turneringen, som på sin side ble nummer 3. Veteranen Jon Lundell tok en imponerende 4.plass.

Eldre junior ble vunnet av Matias Larsen foran Felix B. Thomassen. Også her fikk vi en ren finale i siste runde. Petter Mortensen ble nummer 3, og Philip Aasen nummer 4. Kun sistnevnte var i nærheten av å stikke kjepper i hjulene for vinneren, men det ble 8-11 tap i avgjørende.

Hos de yngste gutta i 15-års klassen endte vi også opp med en ubeseiret vinner: Mathias Halvorsen. Vincent Nguyen og Fredrik Sivertsen fulgte på de neste plassene. Det var enormt jevnt i denne klassen bak de to beste. I siste runden slo Fredrik Tobias Horpestad 11-9 i avgjørende som sikret 3.plassen, mens Tobias måtte ta til takke med 6. (selv etter en flott seier over 2’er Vincent). Frans Daniel Anderssen tok 4.plassen.