Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Krizander Magnussen vant para stående og para åpen i junior-NM!
Krizander Magnussen vant para stående og para åpen i junior-NM. Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Krizander Magnussen vant para stående og para åpen i junior-NM. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Krizander Magnussen vant para stående og para åpen i junior-NM!

Krizander Magnussen fra Stord BTK vant både para stående og para åpen i junior-NM i Bergen. Stord-gutten var riktignok favoritt i begge klassene i NM, men i et Norgesmesterskap er det alltid et usikkerhetsmoment om hvilke spillere som takler presset best. Det gjorde åpenbart Krizander. Han var jo også i den direktesendte finalen på NRK under senior-NM, og har mye erfaring i mesterskaps-klasser.

Sølv og bronse i begge klassene gikk til henholdsvis Fredrik Skjøld-Hinze fra Fokus BTK og Sander Høieggen fra Bergen PIL.

Vi snakket med Krizander etter at han hadde innkassert to nye NM-gull.

Gratulerer med gull både i para åpen og para stående i junior-NM, Krizander!

-Takk for det!

Som vi har nevnt er mesterskap noe eget, der mye kan skje mentalt. Er du selv fornøyd med dine resultater?

-Ja, jeg er fornøyd. Jeg hadde selvtillit da jeg gikk til bordet, og spilte for å bli Norgesmester. Jeg følte egentlig mest press fra meg selv. Jeg begynte litt svakt og tapte sett i begge kampene, men fikk justert spillet mitt og tok meg inn.

Er du fornøyd med formen, generelt for tiden?

-Ja, men jeg satser internasjonalt, og da kan jeg ikke prikke inn toppformen til NM. Jeg trener for viktige internasjonale stevner som kommer, men jeg fikk de svarene jeg trengte her i NM.

Du begynner å få ei gedigen premiesamling, og blir visst aldri lei av å vinne?

-Ja, jeg har nå kommet opp i 24 NM-gull, så det er jeg fornøyd med. Det er alltid gøy å vinne mesterskap.

Du sier at det står internasjonale konkurranser for tur nå, hva er dine neste turneringer?

-Allerede mandag reiser jeg til Montenegro og Slovenia for å spille world cup. Deretter går turen til Thailand for OL-kvalik. Det er nok mitt aller største mål denne sesongen, å kvalifisere meg til Paris.

Og om det ikke skulle bli Paris-tur nå, så er det et nytt OL i Los Angeles om fire år. Der skal vel du være?

Ja, Los Angeles er mitt store mål, og når den tid kommer reiser jeg ikke for å delta. Der har jeg ambisjoner om medalje!

Det er noen som har hjulpet deg dit du er nå, hvem vil du takke?

-Pappa har betydd mye for karrieren min. Han må gjøre mange av de kjedelige tingene, som kjøring og annen oppfølging. Atle Irgens har gjort mye opp gjennom årene for meg. Jeg må også få nevne det gode teamet på para-landslaget, og Olympiatoppen som bidrar med mye kompetanse på mange områder.

Vi gratulerer Krizander Magnussen med to nye NM-gull og ønsker han lykke til med de kommende konkurransene i utlandet. Han er en veldig god ambassadør for sporten. I junior-NM i Bodø i fjor, vant han også fair play-pokalen.

Her finnes nyheter fra junior-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping