Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Khai Noah Lam ble Norgesmester i herrer junior
Khai Noah Lam ble Norgesmester i herrer junior. Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Khai Noah Lam ble Norgesmester i herrer junior. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Khai Noah Lam ble Norgesmester i herrer junior

I herrer junior i NM vant Khai Noah Lam fra Fokus BTK, etter finaleseier mot Martin Frøseth fra Tingvoll. Det ble som ventet en kamp i høyt tempo med aggresivt spill. Det var andre gang på under ett døgn at de to landslagsspillerne skulle ut mot hverandre etter at de også møttes i lagfinalen, der Martin Frøseth vant.

Nå var det ny kamp, og Khai hadde ingen planer om å la Martin ta dette hjem. Første sett gikk til Khai 11-6. Khai begynte også offensivt i neste sett, noe som etter hvert førte til frustrasjon fra Martin som pådro seg et gult kort. Kortet så likevel ut til å inspirere Tingvoll-spilleren, som hentet inn ledelsen. Det skulle bli et sett som varte lenge, og ingen av spillerne lot nervene svekke prestasjonen. En rekke heftige rallies viste også hvorfor det var nettopp disse to som hadde tatt veien til finalen. Til slutt vant Khai også dette settet, med 18-16.

Martin har en veldig god matchkvote mot Khai, og hadde fortsatt troen på at han kunne snu kampen. I tredje sett åpnet Martin med en lang, overskrudd serve i backhand. Khai gikk rundt og returnerte med en knallhard forehand loop og tok ledelsen. Fokus-spilleren fortsatte det offensive spillet, og gikk opp i 4-0. Nå var Martin virkelig bakpå, men han kjempet, og tok de to neste poengene. Det var veldig god stemning på tribunen, noe som ga ei fin ramme rundt finalen. Fokus-spillerne var forøvrig i klart flertall.

Da Khai gikk opp i 7-4, begynte de fleste å ane at nå skulle det bli revansj for tapet i lagfinalen dagen før. Martin ga fortsatt ikke opp, han kjempet hardt og det sto snart 7-6. Nå ba Khai selv om time out, og trener Eirik Ansnes ga gode taktiske råd. Derfra og inn hadde Khai relativt god kontroll, og han satte tredje sett 11-7. Dermed kunne Khai strekke armene i været som Norgesmester i herrer junior.

Bronsevinnerne ble Felix Bøhler Thomassen og Sebastian Flaaten, som på sin side sørget for at de to finalistene slett ikke fikk noen enkel reise til finalen. Felix presset Martin veldig hardt i semifinalen, i en kamp som gikk til fem sett, men også Sebastian kjempet sterkt, og sørget for at Khai måtte mobilisere mye for å sikre finaleplass.

Det var en svært fornøyd nybakt Norgesmester vi snakkes med etter kampen:

Khai Noah Lam, du har tapt mot Martin Frøseth mange ganger. Hvordan føltes det å ta seieren i juniorfinalen i dag?

-Det føltes veldig, veldig, veldig deilig. Det var et utrolig bittert tap i lagfinalen, der jeg ledet både i fjerde og femte sett. Derfor var det godt å ta revansje i dag.

Når skjønte du at dette kunne gå veien?

-Jeg har alltid tro på at jeg kan vinne disse kampene, men etter mange tap innrømmer jeg at da det  ble jevnt i tredje sett, så begynte det å snike seg inn en tanke om dette også skulle ende med tap.

Du er nå Norgesmester i junior, og du var i finalen i senior-NM. Hva er dine videre ambisjoner nå?

-Til sommeren flytter jeg til Söderhamn for å satse for fullt på bordtennis. (Söderhamn er ett av tre miljøer i Sverige der det er ei veldig hard bordtennissatsing. Klubben vant Pingisligaen i fjor, og er i finalen i år. -red.anm.)

Det er flere andre norske spillere som har flyttet til Sverige for å satse på bordtennis. Har du fått noen gode tips fra dem?

-Ja, jeg har blant andre snakket med Borgar som gjorde det samme som meg. Jeg føler jeg er forberedt på hva som venter meg.

Hva kommer du til å savne fra Norge, når du nå tar turen over kjølen?

-Jeg kommer naturligvis til å savne familien og vennene mine, ikke minst lagkameratene i Fokus. Samtidig tror jeg det kommer til å bli morsomt å kunne satse på bordtennis i Sverige i et veldig godt treningsmiljø.

Söderhamn er nok en gang i finalen i Pingisligaen. Hvordan vurderer du selv mulighetene for å spille deg inn på et så sterkt lag?

-Det er mange gode spillere som satser hardt i Söderhamn. Jeg tror likevel jeg har en god sjanse til å spille meg inn på laget.

Til slutt, kan du si noe om dine langsiktige planer? I neste måned skal Borgar Haug og Martine Toftaker spille OL-kvalik i Sarajevo. Er OL i Los Angeles et mål for deg?

-Det er klart at OL er det store målet. Ingen norsk spiller har kvalifisert seg for OL tidligere. Kanskje blir Los Angeles for tidlig, men de olympiske lekene etter det er den store drømmen.

Vi gratulerer Khai Noah Lam som Norgesmester i herrer junior, og ønsker han masse lykke til når han starter neste kapittel i sitt bordtennisliv i Söderhamn til sommeren!

Her finnes nyheter fra junior-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping