Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Junior-NM: Bordtennis kommer hjem!
NM-logo.png

Junior-NM: Bordtennis kommer hjem!

Når de tradisjonsrike klubbene Heros og Fjellkameraterne til helga arrangerer årets junior-NM i bordtennis, kan man trygt si at norsk bordtennis kommer tilbake til røttene. Det var Heros som fikk de første offisielle Norges-mesterne både for herrer og damer med Finn Schønberg i 1946 og Ingeborg Rotting Olsen året etter, og klubben har fostret legender som Sonja Rasmussen med over 60 NM-gull, broren Erik Rasmussen som var sterkt delaktig i seieren over England i 1984, og Knut Håvåg, spilleren med flest landskamper for Norge.

Den andre arrangørklubben, Fjellkameraterne, var den første norske bordtennisklubben som spilte Europacup, og da vi fikk en egen lagserie i Norge, vant Fjellkameraterne de seks første årene, og de har også fire seriemesterskap for damer.

Årets junior-NM arrangeres i Haukelandshallen 26.-28. april med innlagte senior B-klasser. Odd Monsen og hans stab skal sørge for et godt gjennomført arrangement, mens Anders Hovden er teknisk delegert og Svein Egenberg som dømte finalen i senior-NM, er overdommer.

Østlandsklubbene Fokus, Fornebu og B-72 har dominert norsk bordtennis de seinere år. Det blir spennende å se om vestlendingene på hjemmebane klarer å markere seg i toppen. Som vanlig begynner mesterskapet med lag-klasser fredag, mens single-og double-klassene spilles lørdag og søndag. I herrer junior stående får Fredrik Skjøld-Hinze tøff kamp mot Sander Høieggen fra Bergen PIL og Krizander Magnussen fra Stord.

I damer junior er Christine Kalvatn og Susanne Flor Wilhelmsen blant de store favorittene, men det er nok flere spillere fra blant annet Fokus og Trondheim som vil ha et ord med i laget før gullet deles ut. I herrer junior er landslagsspillerne Martin Frøseth og Khai Noah Lam storfavoritter, men andre unge spillere har tatt klare steg denne sesongen, og landslagsgutta vil nok måtte jobbe for å stå øverst på pallen.

Til sammen skal det kjempes om edelt metall i 20 klasser, slik at dette blir ei helg fullspekket med topp bordtennis i Haukelandshallen. Finalen i damer junior lag spilles etter planen kl. 16.30 fredag, mens herrene skal gjøre opp 18.45. Offisiell åpningsseremoni skjer lørdag kl. 12.00.

Søndag avsluttes junior-NM med finaler 16.00 og 16.30. Vi oppfordrer flest mulig til å ta turen innom Haukelandshallen neste helg og oppleve bordtennis på veldig høyt nivå!

Her finnes nyheter fra junior-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping