Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Det blir knallhard kamp om medaljene i eldre junior i NM
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Det blir knallhard kamp om medaljene i eldre junior i NM

I NM i Bergen denne helgen spilles det naturligvis også eldre junior, i tillegg til junior og den innlagte B-klassen. NM-klassene i eldre junior var et eget mesterskap i noen år på 90-tallet, men ble slått sammen igjen i 1999. Første gang det ble kåret vinnere i eldre junior var i 1984, og de første årene var dette en innlagt klasse i senior-NM.

De første norgesmesterne i eldre junior ble kåret i 1984. Da vant Erik Rasmussen fra Heros  herreklassen, og Anne Heidi Skutle fra Fjell dameklassen, altså de to arrangørklubbene av årets NM for junior og eldre junior.

Når vi ser på tidligere norgesmestere i denne klassen, som Stine Haga, Ma Wenting, Geir Erlandsen, Fred Radenbach og Borgar Haug, så har nesten samtlige NM-vinnere blitt landslagsspillere.

I årets NM vil det i para åpen eldre junior bli nok et oppgjør mellom Krizander Magnussen, Sander Høieggen og Tobias Teksum. Dette er spillere som kjenner hverandre godt, og det vil derfor trolig bli tette, spennende oppgjør om gullet. Det er veldig sannsynlig at spillere her i fremtiden vil spille Paralympics.

I damer eldre junior vil Christine Kalvatn og Susanne Flor Wilhelmsen være storfavoritter, men blant annet Filippa Skjøld-Hinze vil være en av de som ønsker å presse favorittene. En outsider er Bodø-spiller Kristina Pirtskhavala, som ble nummer tre i Stiga Norgescup-finalen for kort tid siden.

I herrer eldre junior vil landslagsspillerne Martin Frøseth, Khai Noah Lam og Alexander Klerck Fransson trolig være blant medaljørene, men her vil garantert Finn Vetvik, Sebastian Flaaten, Michael Farnes og hjemmehåpet Andreas Nguyen fra Fjell-Kameraterne ha et ord med i laget om edelt metall.

Søndag kl. 1600 spilles finalen i damer eldre junior og herreklassen spilles en halvtime etter.

Her finnes nyheter fra junior-NM

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping