Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Damer eldre junior double: Kalvatn og Skjøld-Hinze ble Norgesmestere
Damer eldre junior double: Kalvatn og Skjøld-Hinze ble Norgesmestere. Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Damer eldre junior double: Kalvatn og Skjøld-Hinze ble Norgesmestere. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Damer eldre junior double: Kalvatn og Skjøld-Hinze ble Norgesmestere

I damer eldre junior fikk vi en reprise av den velspilte double-kampen i lagfinalen i damer junior fredagen. Fokus-jentene Christine Kalvatn og Filippa Skjøld-Hinze møtte Trondheims-jentene Susanne og Birgitte Flor Wilhelmsen. Og akkurat som i lagfinalen ble dette en jevnbyrdig kamp med mye fint spill.

Fokus-jentene åpnet greit med 11-5 i første sett. De fortsatte med 11-8 i andre, men nå så vi at Flor Wilhelmsen-søstrene sitt taktiske spill begynte å fungere. I tredje slo de sistnevnte tilbake med 11-6 og i fjerde tok de settet hjem med 13-11. Finalen hadde fått akkurat den nerven vi som tilskuere liker.

De skulle ut i et femte sett, der Fokus-spillerne tok en klar ledelse, og var på det meste oppe i seks poengs forsprang med 7-1. Dette så greit ut, men i likhet med i lagfinalen i damer junior, ga Trondheims-coachen Karl Erik Rasmussen noen viktige tips under en time out, og plutselig sto det 8-8.

Kampen var nå helt åpen, hvem klarte å holde roen best for å sikre det gjeve NM-gullet? Det ble 9-9, vi var like langt. Deretter viste Fokus-jentene hvorfor det har blitt så mange gull i dette mesterskapet, de tok de to neste og var Norgesmestere i damer eldre junior double.

Bronsemedaljene gikk til Maja Pettersen Kvinge og Polina Varenuk fra henholdsvis Kobra og Sportsklubben Heros samt Elsa Sander Bormø og Vivian Huynh fra Fokus og B-72.

Christine Kalvatn er ubeseiret, og er nå oppe i fem gull i dette mesterskapet og NM er enda ikke ferdig…

Her finnes nyheter fra junior-NM

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping