Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Damer eldre junior: Christine Kalvatn ble Norgesmester
Damer eldre junior: Christine Kalvatn ble Norgesmester. Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Damer eldre junior: Christine Kalvatn ble Norgesmester. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Damer eldre junior: Christine Kalvatn ble Norgesmester

Christine Kalvatn er blitt dronningen av norsk bordtennis. I NM for eldre junior vant Fokus-jenta damer eldre junior, som hun vant damer junior, begge doubleklassene, lagklasen og mix. Christine vant alle seks klassene hun stilte i, og tapte ikke en kamp.

I NM for senior vant hun alle fire klassene, og tok hjem kongepokalen. Hun vant Top 8 forrige helg, og har ikke tapt en mesterskapsklasse i Norge denne sesongen, det er en helt ekstremt god prestasjon av Oslo-jenta!

I finalen vant hun mot Susanne Flor Wilhelmsen 3-0 i sett. I semifinalen var det klubbvenninne Elsa Sander Bornø som sto på andre siden av bordet, og her fikk Christine kjempe for seieren. Hun tapte første sett, og Elsa holdt lenge følge i kampen, men Christine tok den kampen 3-1.

I den andre semifinalen vant Susanne Flor Wilhelmsen 3-1 mot Filippa Skjøld-Hinze.

Vi spurte Christine om hvordan hun oppsummerte helgen:

-Det har gått veldig bra, jeg er kjempefornøyd.

Med dine meritter denne sesongen er det ingen tvil om at det er du alle de andre jentene vil slå. Du har taklet presset?

-Ja, alle jentespillerne kjenner hverandre godt, klubbvenninnene mine kjenner meg ekstra godt, så da blir det ofte jevne oppgjør.

Fokus hadde tre spillere i semifinalen for damer. Hva er det dere gjør i klubben som medfører at dere skaper så mange gode damespillere?

-To av oss går på samme skole. I tillegg har Fokus et godt jentemiljø, der vi gjør mye sosialt sammen. Her skyter trener Silje Flaglien inn at klubben har egne dametreninger hver mandag, der mange damespillere deltar. De drar også på turer sammen. Det å bruke tid sammen utenom bordtennis er også med på å skape et godt klubbmiljø.

Christine, nå reiser din klubbkamerat Khai Noah Lam til Sverige. Martine trener i Belgia. Vurderer du også å flytte ut av landet for å satse på bordtennis?

-Jeg skal spille i Pingisligaen for Costa neste sesong, de rykket opp fra Superettan i år. Jeg trener mye i Sverige og spiller internasjonale turneringer, så jeg får god matching i utlandet. Jeg føler at jeg får utviklet meg godt i Norge siden jeg også er så mye på reise, så det blir en god kombinasjon, avslutter den ubeseirede Christine Kalvatn. Vår nye bordtennis-dronning.

Her finnes nyheter fra junior-NM

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping