Bordtennis / Arrangementer / NM-2024 / NM for junior/eldre junior / Nyheter / Alexander Klerck Fransson Norgesmester i herrer eldre junior
Alexander Klerck Fransson Norgesmester i herrer eldre junior. Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Alexander Klerck Fransson Norgesmester i herrer eldre junior. Foto: Brage Titlestad, NBTF.

Alexander Klerck Fransson Norgesmester i herrer eldre junior

Det var kremen av norske herrespillere som var samlet til kvartfinalene i herrer eldre junior. Alle de åtte seedede spillerne tok seg til kvartfinalen, noe som medførte at det ikke var store overraskelser i klassen.

Fem spillere fra Fornebu BTK, to fra Fokus BTK og en fra Tingvoll var fasit da kvartfinalene ble satt i gang. Blant dem var regjerende Norgesmester i klassen, Alexander Klerck Fransson og fjorårets sølvvinner, Finn Vetvik.

Fransson spilte mot klubbkamerat Alex Lund, der han vant 3-1 i sett. Khai Noah Lam som tok juniorgullet dagen før, spilte en veldig god kamp mot Sebastian Flaatten, også den endte 3-1 til Khai, men her var det mange tette, jevne sett.

Felix Bøhler Thomassen som har vært skadet og ikke fått trent mye i det siste, spilte mot Finn Vetvik og vant kampen 3-2, en veldig god kamp.

Martin Frøseth slo Michael Farnes 3-0 i den siste kvartfinalen.

I semifinalene skulle Alexander Klerck Fransson ut mot Khai Noah Lam, i en kamp førstnevnte overraskende nok tok 3-0. Alexander viste her så solid spill, at de fleste skjønte han hadde planer om å kopiere gullet fra i fjor i Bodø.

Martin Frøseth måtte bruke mer krefter mot Felix Bøhler Thomassen. Martin vant 3-1, men med 12-10 i fjerde sett.

Da finalen skulle avslutte denne hektiske langhelgen i Haukelandshallen, var kanskje Alexander en ørliten favoritt ut fra spillet gjennom søndagen. Martin spilte svært godt fredag, så var det Khai Noah Lam som dominerte lørdagen, men på avslutningsdagen av årets NM skulle det være Alexander som tok steget helt øverst på premiepallen.

Både Alexander og Martin gikk offensivt ut fra første ball. Begge forsøkte å komme til med åpninger umiddelbart, og det var høyt tempo, men også godt forsvarsspill. Alexander tok settet 11-9. Andre sett ble overraskende enkelt, der han vant 11-5, men Martin ga aldri opp, fortsatte å kjempe maks hele veien. Det ble et jevnspilt tredje sett, med mange heftige rallies, men Alexander fikk forehand-loopen til å fungere litt bedre enn Martin gjorde, og tok settet 11-9. Dermed ble det 3-0 i finalen, og Alexander ble Norgesmester i klassen for tredje år på rad. Det er en veldig sterk prestasjon i et startfelt med så mange sterke spillere.

Alexander mottok mange gratulasjoner fra klubbkamerater og motstandere, mens vi intervjuet han etter kampen.

Gratulerer med nok et gull i eldre junior, Alexander! Dette er en klasse som tidligere har vært vunnet av de aller beste norske spillerne, helt tilbake fra Erik Rasmussens tid til Borgar Haug. Nå er det du som er kongen av klassen, med tre gull.

-Tusen takk! Jeg er veldig fornøyd.

Da vi intervjuet deg i Malmö under lag-EM i fjor, svarte du at bordtennis er et hobbyprosjekt for deg. Khai Noah Lam minnet meg på dette i dag. Det ser ikke akkurat ut som et hobbyprosjekt det du presterer her, du vinner mot helprofesjonelle spillere.

-Ja, det gikk bra her. Jeg er kanskje ikke den som trener aller mest av de norske spillerne, men jeg gjør det skikkelig når jeg trener. Jeg har alltid en plan for treningene mine, og har tenkt gjennom hva jeg skal gjøre, og oppnå med tiden jeg bruker i treningshallen. Bordtennis er veldig viktig for meg, det er en sentral del av livet mitt. Jeg er veldig glad i idretten vår.

Du byttet klubb til Fornebu BTK foran denne sesongen. Hva har det betydd for deg?

-Først så må jeg si at det er viktig for meg å ikke si noe negativt om min gamle klubb Fokus. Men jeg fikk ei miljøforandring og det ga meg inspirasjon.

Martin Frøseth spiller på heltid i utlandet, Khai Noah Lam skal flytte til Sverige. Hva tenker du selv om dine kommende planer?

-Å flytte til utlandet er et stort valg. Jeg er i full jobb, så det er ikke helt enkelt. Men det er kanskje noe jeg må vurdere?

Hva syns du ellers om arrangementet?

-Det var bra. Jeg vil takke arrangørene Sportsklubben Heros og Fjellkameraterne for en god jobb med årets NM!

Her finnes nyheter fra junior-NM

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping