Bordtennis / Nyheter / 2024 / Sluttspillfinale i Bundesliga: Får Borgar spilletid?
borgar---dusseldof-1 (1).jpg

Sluttspillfinale i Bundesliga: Får Borgar spilletid?

Søndag avsluttes Bundesliga med en spektakulær sluttspillfinale mellom de evige erkerivalene Borussia Düsseldorf og Saarbrücken.

Og nok en gang vil vår egen Borgar Haug være med. Om han får spilt vet vi ikke før søndag kl. 13.00 når kampen settes i gang i nøytral hall, nærmere bestemt i Süwag Energie Arena, i industribyen Frankfurt. Som vanlig ved store bordtenniskamper i Tyskland er stadion for lengst utsolgt, og det kjøres flere supporterbusser fra Düsseldorf med fansen til Borgar og co., som håper at trofeet skal til Düsseldorf også i år. Det tyske mesterskapet som ble spilt nylig samlet 7000 tilskuere.

At nettopp Borussia Düsseldorf og Saarbrücken skulle møtes i sluttspillfinalen ville ikke gitt høye odds på forhånd. De møttes også i fjor da Düsseldorf vant. De møttes i tillegg i finalen i den tyske cupen der Borgars lag vant 3-0. Så møttes de i Champions League-finalen i år, der det sto 2-2 i kamper og 2-2 i sett i avgjørende kamp. Der hadde Anton Källberg to matchballer mot Darko Jorgic, før Saarbrücken-spilleren snudde og avgjorde kampen.

At også denne finalen skal gå helt til en avgjørende kamp er ikke usannsynlig, men å satse penger på hvem som skal vinne, ville ikke jeg gjort i hvert fall. Alle eksperter har i forkant omtalt det som en helt åpen kamp der det er 50/50 hvem som stikker av med trofeet.

At Borussia Düsseldorf vil revansjere det bitre tapet i Champions League er helt tydelig når man snakker med folk i klubben. Den finalen sved ekstra for klubben, både det å tape det høysthengende trofeet av alle i europeisk klubb-bordtennis, men også at det er den aller største rivalen som vant, gjør det hele ekstra surt for Rekordmesteren, som Borussia Düsseldorf med rette omtaler seg som.

I årets serie har Saarbrücken stukket av med seieren i begge kampene. I bortekampen i vår vant de 3-2, men der er det viktig for oss som heier mest på Borgar Haug, å huske på at han gjorde sin kanskje beste kamp i serien i år, da han slo den knallsterke japanske deffen Yuto Muramatsu 3-1! Japaneren hadde tidligere i kampen slått Källberg i strake sett, så dette var en ekstremprestasjon av vårt norske håp.

Av forståelige årsaker er det umulig å få ut av lagledelsen til Borussia Düsseldorf hvordan de stiller. At Borgar gjorde det veldig sterkt sist de spile mot Saarbrücken betyr derfor ikke at han automatisk får plass på laget. Hele laget er skadefrie, så både Timo Boll, Anton Källberg, Dang Qui og Kay Stumper tar turen til Frankfurt sammen med Borgar. Uansett er det ingen tvil om at Borgar tar stadig nye steg i Europas førende bordtennisklubb, og på sist ranking klatret han til en 179.plass, etter to knallsterke kamper i WTT i Øst-Europa, der han slo topp 100-spillere i verden. Om Borgar ikke får spille, vil det å være med på forberedelsene og sitte på benken i en så viktig kamp som dette, gi masse erfaring for unggutten fra Oslo.

Saarbrücken stiller med Darko Jorgic, Patrick Franziska, Yuto Muramatsu, Eduard Ionescu og Cedric Meissner. Hvem trener Wang Zhi setter opp vites heller ikke, men de tre førstnevnte er favoritter til å spille. Samtidig skal vi se opp for Eduard Ionescu. Han storspilte i semifinalen i Champions League, og har veldig lyst på mer spilletid for laget. Jeg snakket med han under OL-kvaliken i Sarajevo, og da var han tydelig på at han vil spille denne storkampen.

Norske bordtennisfans anbefales å abbonere på Dyn Sport, som viser det meste av Bundesliga i bordtennis. Da er man sikret å få se kampene når Borgar spiller (www.dyn.sport).

Kl. 13.00 søndag spilles altså sluttspillfinalen i Bundesliga.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping