Bordtennis / Nyheter / 2024 / Nytt fra styret
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Nytt fra styret

Styret har det inneværende året behandlet en rekke saker. Selv om protokollene legges ut på forbundets hjemmesider etter hvert som de blir godkjent (i det påfølgende møtet), er det ikke alltid alle som får med seg endringer og saker som potensielt angår dem. Derfor prøver vi med en liten rask oppdatering på hva som har skjedd siden sist:

Årsregnskapet for 2023 er godkjent. Tallene ser kanskje ikke helt lystige ut, men vi har god kontroll på hvorfor: 

- I forbindelse med vårt veteran-EM fikk vi gode inntekter i 2022 (påmeldingsavgifter), mens de aller fleste utgiftene kom i 2023. Balansen er likevel god (redegjort for tidligere).  

- I tillegg gikk sektor toppidrett i minus, men med 5 kvalifiserte utøvere til PL synes i hvert fall undertegnede og styret at det var verd det.  

- Boksalget har dessverre vært skuffende, så her bommet vi på interessen i budsjettene våre. Vi mener likevel at dette absolutt har vært nødvendig for å bevare historien om norsk bordtennis for fremtiden og vi håper fortsatt på salg blant våre medlemmer.  

- Ekstra utgifter i forbindelse med Tinget og boklanseringen (flere inviterte) 

- I budsjettet var det tatt høyde for ekstra utgifter til nytt konkurranse- og seriesystem. Så disse utgiftene var «etter planen» 

Vi har gått igjennom og vedtatt forslag til endringer i konkurransereglementet - dette har blitt redegjort for i egen artikkel og sendt ut til klubbene. Generelt kommer det inn lite forslag og tilbakemeldinger på forslag. Det KAN jo tolkes som at man stort sett er fornøyd?  

Vi har vedtatt en ny beredskaps- og suksessplan i kommunikasjon. Når det oppstår situasjoner (både positive og negative) er det viktig for alle organisasjoner å ha en overordnet plan på håndteringen. 

Vi har også vedtatt etiske retningslinjer for organisasjonen. Praktisk tilnærming til det de fleste vil kalle selvfølgeligheter, men som det aldri er feil å ha fokus på.  

Vi har fått på plass ny barneidrettsansvarlig. 

Vi har tildelt arrangement for neste sesong: NM yngre – Bodø, NM junior – Fornebu, NM senior – Fokus, NM veteran – Kobra. Felles for alle tildelingene var at de var eneste søker, og vi mangler fortsatt en arrangør for topp 8. Vi har en generell utfordring mht. til arrangementer, spesielt de største, og vi registrer at det er færre søkere enn før.  

Vi har derfor vedtatt en endring av maks satser for startkontingenter. Vi har over tid fått klare tilbakemeldinger fra mange klubber som er skeptiske til å påta seg arrangement da det innebærer mye arbeid og lite igjen økonomisk sett. Vi håper dette kan hjelpe noe, men må også jobbe videre med andre tiltak.  

Vi har vedtatt å øke lisens og serieavgiften. Dette er noe vi svært sjelden gjør og vi er nok en av idrettene med absolutt lavest satser her (selv med økningen). Økning i utgifter fra nytt lisenssystem fra NIF og forsikring gjør at også vi må øke noe på inntektssiden. Det samme gjelder seriesystemet vårt der vi også har økte utgifter. Digitalisering koster, men vi vil på sikt bli mindre avhengig av frivillig arbeid.  

Det foregår også en jobb rundt bemanningen i vår administrasjon og ansettelse av trenere der flere har kontrakter som går ut inneværende år. Vi er ikke helt i mål med dette enda, og vi vil se på ulike modeller for organisasjonen, herunder de ulike arbeidsoppgavene. Belastningen på våre ansatte er ganske stor nå (vi har mistet en full stilling i forhold til 2023) og  

Avslutningsvis kan vi melde om gledelige tall fra samordnet rapportering. Medlemstallene økte med om lag12 % og lisenstallene er også rekordstore. Tar også med et lite hjertesukk: vi har kun 18 % jenter/damer blant medlemmene våre – her har vi fortsatt en stor jobb å gjøre!  

Nå ser vi frem til både WTT og NETU neste uke. Og vi håper også snart å kunne lansere en gladnyhet angående et spennende arrangement i desember…  

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping